stalker!hahaha

Tuesday, October 19, 2010

thanks :)

saya terasa.saya sedih.saya merapu.saya jadi gila.saya mereng.saya mengadu.saya menangis.saya lega.saya ketawa.terima kasih kawans :)

p/s:kita baru kenal,baru rapat,tp apa yang awak wt,wt saya terasa macam.......err..xdak perkataan nak express..thanks :)

Wednesday, October 13, 2010

ter ASA

ehem2..uhuk2..terbatukbatuk aku time nak tulis entry neh.maklumlah,dah besawang blog aku neh.lama x jenguk2 kt cni.hoho.my bad.banyak reja la.hehehehe.bajet bz cam yb plak kan.serupa da projek besaq ja gaya.padahai,baru first year!kuang kuang kuang.stop it marlin.reja dok bajet x tentu hala ja:)

aku tulis neh bukan nya pa,just nak lepaskan keteRASAan aku neh ja.actually,seriusly,aku sedeh sbenaqnya neh.aku terasa dengan errrr...xperlu di mentionkan nama-nama mereka kt cni.aku taw,blog aku neh pon depa2 2 xpenah baca,n kalo aku tules neh pon,depa xtw,tp xpayah lah nak promote nama2 depa 2.ehehehe.opppsss...terHAPPY plak.

ok2..kembali kpd mood sedeh.taw x,sgt lah terasa bila aku terserempak dgn org2 yang USED to ada skali ngn aku,lepak sekali ngn aku, tengah lepak2 or sembang2 or pa benda lah depa wt kan tanpa pengetahuan aku.hoho..tersentap aku sat.ok fine...maybe aku salah sangka or silap pkiaq or whatsoever la kan..tapi xtaw lah,aku ttp terasa gk.aku try gk sedapkan hati sendri,maybe xdak mngena ngn aku ka,but,aku terasa gk.hurm..

aku sensitif kot kan..maybe laaaaa..tp xpa..wt la pa ampa nak wt.aku dah mls nk amek kesah.pasneh,nak gtw sudah,xmo gtaw pon xpa.aku neh bukan penting pon kan.xdak function pon dlm organisation 2.aku xdk,bleh ja carik pengganti yang len kan.aku bukan penyeri dalam group 2 pon.go on la dengan group ampa,lepas neh,kalo da reja,baru mai cari aku.xpa,aku xkesah.lepas dah settle,ampa boleh la p bersukaria xyah gtaw aku.aku xlayak nak join ampa pon.aku xdak function.wat menyemak ja.

p/s~ :'(

Monday, September 13, 2010

sinari lebaran[pinjam sat naaa tv3]

marilah kita menyinarkan lebaran kita ya kawan2.sambutlah seruan tv3!hahahaha.xpasal ja kan p promote tv3.nnt habes tv-tv laen jeles.ahhhh..sudah..aku dah stat nak merapudana la plak..haisyh...=,=''

raya tahun neh is totally,absolutely sucks!
hahaha.psiko ja kan.org time raya la suma pakat nk menggila.ceria2 suma kan.tp aku saja ja nk wt pelik sket.nak jadi speacial.huahaha.aku mls gila nk beraya.mcm ngn pa g.awt cuti lama sgt xtw?bagi cuti 2,3 hari dh la.cuti lama2 nnt otak jemmed taw dak?haisyh.xpuas hati betoi la!taun depan kena p komen kt mpp la.suro cut cuti raya!huahahaha

seb bek la da penyelamat.yang menyinari balek lebaran aku[chewahhhh]ala2 superhero gitu.tanx dude.u ols mmg superb lah! nad.fatin.alia.hana.nadia.wanfathin.azwan.izzwann.syahmi. [aku dh mention suma nama kan?]thanks weh.wt aku happy.gelak terbahakbahak tgok perangai sorang2.paling xtahan bila nadia ngn izzwann bukak buku lama plak kan.xleh blah.aku kawenkan ampa 2 baru taw kot..huahahaha:)

and tiba2,aku rasa ampa suma mmg worth 2 fight for la.mmg xsia2 kan ikot ampa harineh.at least,aku bleh cheer up.lupa segala probs remehtemeh aku 2.hahahah.

p/s:and my raya is totally,absolutely sucks!

but later,got SUPERHEROES be the knight in shining armour and save my raya
*glad*
:D






Thursday, September 9, 2010

hahaha.macam bodoh

macam bodoh ja.SERIUS.aku rasa x sabar2 nak balek usm n nk melancarkan perang kat orang yg bertanggungjawab buat aku rasa MACAM BODOH neh.huahahaha.

SERIUS neh!aku xmaen2..oh leya,ang kena tolong aku!hahaha..wpon aku taw ang xkan baca blog aku neh[sbb ang xdak blog]tp..xkesah la.aku lantik ang jd partner aku!SERIUS

dr mood tgah bersedeh sedehan kan,tiba2..di ptg2 raya neh,aku dpt 1 semangat!ohyeah!rasa mcm dh normal balek.hihihihi.thanks to fb!sbb merevealkan segala benda.teknologi mmg bagus lah!hebat!

ohyeah!usm.wait for me!!

p/s:selamat hari raya maaf zahir batin!~_~

Tuesday, September 7, 2010

kurang cerdik

aku rasa la kan,aku neh kurang cerdik SIKIT la..
bukan nya pa.cakap berbebelitbelit mcm ulaq sawa ja kan.dok maki2,kutuk2 org tp bila sekali 'dia' msg..erk..terkaku tros.cair tros.xjadi marah.makihamun terbang p mana xtw.cait..poodah!ckp xserupa bikin..kinda stupid la marlin..hahaha[gelak kuat2 kt diri sendiri]

pas2 kan,boleh plak p balas dgn nada yang sopansantun lemahlembut mcm nothing happen.padahal,sebelum 2,beria ja ssn ayt dalam kepala.nk melancarkan hujan peluru berpandu la.KONONNYA...asparagus betoi...huahaha[gelak lagi kuat dr tadi]

p/s:rasa mcm kena p jumpak pakar jiwa ja.wayar betoi.




Monday, September 6, 2010

ok fine~

aku sedeh sket la lately.kuceng aku mati.serius sedeh.mati depan mata lak 2.kena langgar ngn KERETA ayah aku.wattodo.dh ajal dia.tp aku reyau gk la.cover2.sbb xmo abg n adik aku nampak.kang depa ingat aku neh buang tabiat pa plak kan.org mati xreyau.kuceng mati boleh plak p reyau.beria ja kan.hoho.aku pon xdak reason napa aku reyau.maybe sbb mmg aku tengah sedeh,then,tup2,kuceng plak mati.ala ala sudah jatuh ditimpa tangga plak kan.

aku sedeh!serius sedeh.pasal kuceng 1.pasal someone neh 1.bukan takat sedeh dh skang.neh mcm dh masok fasa bengang-meluat-rasa mcm nk sepak terajang that someone! apa dia ingat dia bagos sgt boleh ckp tipu kt aku lepas 2 lepas tangan blah ikot suka hati dia kan.WITHOUT EXPLAINATION!dia ingat aku neh patung boneka xdak perasaan ka?maw makan sumpah merana seumo hidup dia neh!at least la kan,say sorry la brother.dh wt salah kan.lelaki mmg diwujudkan untuk menyusahsengsarakan hidop prempuan ka?waddeh....haisyh..kurang gk pahala posa aku.

tekanan sket la.dari aku sukasayang agk gila nakmati kt dia dh tukar jadi bencimeluat gila nakmampus!hoh!boleh berambus dari hidup aku sekarang.don't you ever to come back ya sayang...penegasan kt cni ya..:)

p/s:don't you ever try to mess up with my heart if you are NOT GOOD ENOUGH to do so. SEDAR DIRI sikit

Monday, July 26, 2010

flirt

hey you!tolong la jgn flirt dgn sy.sbb seriously,sy sgt senang jatuh cinta ok?huaaaaa:'(

tolong eh?please...jgn baek sgt layan saya.jangan caring sgt.jangan msg sgt.jangan jumpa sy kerap sgt.jangan ajak sy kuar.sy xboleh tolak..huhuhu..

tolonggg..awk dh ada gf kan..jaga dia baek2 ok?
please..sy xnk jadi perampas..
:(

p/s:tolong sgt2 ok?

Tuesday, June 29, 2010

deleted

dh delete.
:)
:(

marlin,
sila belajar terima kenyataan ok?
saying nothing and i AM wishing that i had...

p/s:all the best 'adik'
i ain't affected by harmless flirt
:)

Monday, June 14, 2010

huaaaa:'(

my hitam sakit.
selsema.batuk2.hingus meleleh.badan panas.even dia da bulu,aku still bleh rasa badan dia panas bila peluk dia.
sedeh taw?
dia xnk mkn!for the 1st time!si hitam yg kuat mkn 2 xda selera nk mkn!huhuhuhu...hitam neh kalo merajuk pon,mkn dia xkan skip taw..sedeh betoi la..haisyh..hilang mood aku.

p/s:...........

Sunday, June 13, 2010

cinderella's sister

gila ah..aku suka gila cita neh
tacing kot tgok..
sedeh..
ok2..
nk smbung tgok..

p/s:nnt kalo aku RAJEN,aku smbung tulis..
ehehe:))))

Wednesday, June 9, 2010

afiqah + affeqah

aku rindu ampa...seriusly.tlong jangan gelak..huaaaaa..ingat g..time form 4..slalu g lepak kt katil affe,A103,MRSM KP..reyau sama2 sbb homesick.tido sekatil 3 org..talk bout everything spnjang malam..saling pujuk memujuk kalo bf wt prangai[hehehe]..kutuk2..cita pasai umah..family..oh..rinduuuu~

huh..aku xbleh nk tulis..aku nk nanges weh!seriusly..tringat ja pasai ampa dua..serius mata rasa hangat ja..aku xpenah berenti syg ampa..taw?

pkah:
tanx..taw x..ang kwan aku yg aku rasa aku bleh ckp psai suma menda..xyah dok pkq2 dh..ckp ja..aku sng cita kt ang.aku sedeh bila kita dh xbapa rapat dh..hurmmm...ang pendengar yg sgt baek..sorry xrapat sgt ngn ang time kt maktab dulu..tp taw x..aku xpenah xcita kt ang kalo aku da cita baru..termsok la pasai skandal merapu aku tuh!hehehe

affey:tanx..sbb backing aku byk dulu..taw kan..time f4 aku neh bodoh sket bab2 perasaan neh..putus cinta pon down separuh mati..tanx sbb be there,pujuk aku n dgq aku nanges n sama2 nanges ngn aku..aku xkan lupa smpai bila2..tanx sbb snggup bergelap ikot aku p langkawi..hehehe..

both of you!
tanx!aku rindu nk gelak sama2,ckp sama2 n nanges sama2 cm dulu ngn ampa!
:((((

p/s:aku dh xleh tulis byk..sedeh~



raya 2008~afiqah



raya 2007~affeqah

gaya aku sama ja..hehehehe..gmbaq laen muka lagi comot..ahahaha..mls nk menunjuk..:))))

Monday, June 7, 2010

risau

my baby kucing demam..
and right now..xtw dia da ktna..dh la hujan lebat kt luar..
mesti mama dia bawa dia merayau-rayau..
tinggai sekoq ja yg tidoq ngn aku skang..
risau!
huh!

p/s:minx2 dia ok..amin~

Wednesday, June 2, 2010

tamtam ngokngek!:((


tadikan,my hitam[tamtam]busuk masam ngokngek mengamuk!huaaaa!!takot!sbb dia xpenah ngamuk!sedeh pon da gk!sampai ati dia ngamuk..melawak ja pon.walaupon terkasar sket..errr..byk kot?!?!wuwuwuw...busuk betoi la tamtam neh!ngamuk2 lak..dh la x mndi pagi!huh!

dia boleh nk serang2 aku yg comel,kiut miut neh..aku dh jaga dia lama taw..sejak dari baby g..dh la mama dia mati.aku ja yg take over tugas mama dia.xkenang budi betoi la!pas2..merajuk..kuaq umah..mlm neh xtido ngn aku..tido luar..jahat la!terasa taw!

tgokla esok..xmw kawan dh!p la kwan ngn angah ngn ayh!xmw layan tamtam dh!nk merajuk gk!


p/s:tamtam..kakak majok ngn tamtam!huh!


yg kiri neh la si hitam gemok busuk masam xmandi pagi n sket2 nk tacing!huh!bajet hensem la 2!








usm

err..ramai org marah2,eh tak tak..bukan marah..tp cm terkilan..err..bukan bukan..terasa kot?spt disisihkan kot bila aku xhabaq kt depa yg aku dpt usm.aku bknnya apa,xmasok lg pon.baru dpt tawaran ja pon..mls nk kecoh2.kot2 la x jadi masok ka kan?betoi dak?

oleh yg demikian,aku pon umumla kt blog neh[mcm menunjuk r lak]yg aku dpt usm.sains biologi.pa ntah nama penoh dia.ijazah blablabla...aku xtw..sbb bukan aku yg buka web,check n sahkan pon!thanks to ain syazwani khairudin.dia yg wt suma.internet umah aku gelong sket time 2..

aku p.sbb dekat ja ngn umah.hehehe.leh balek tiap2 mggu lagi r cmneh!haisyh..makin pekat la slang penang aku.xleh nk kikih aih!baru bajet nk dok joh2.haha..impian tak kesampaian..adess..

papa pon..ALHAMDULILLAH..dpt gk twaran.dok ingt nk kena lelong dh.hampir2 nk berenti matrix sekerat jalan.tekanan!hahahaha..

p/s:aku lulus test komputer td!alhamdulillah sekali lagi!45/50..ok la kan?hehe:))))

Tuesday, May 25, 2010

*updated

dh lama x update blog.
  • penat
  • malas
  • byk sgt nk tulis
  • xda masa
  • xda mood
  • etc..blablabla
huh!but,aku akn update gk!NANTI....
:))))

p/s:lagenda budak setan..cepatlah kuar kt cinema..3 jun:))

Saturday, May 15, 2010

huh!

gila r,1st day reja,dh da org bg aku saket ati[xda mngena ngn tempat reja ok?]
huh!menyampah.blah r.wtla pa yg ang suka.xheran aih aku.bodoh betol r.hisyh...

sronok betol la kalo leh wt aku mrah kan?mst ang suka kan.aku bengang,saket ati cmneh.
wth!huh!pergi mampus ok?aku mmg mrah.n mcm bodo gk r maki2 ang kt dalam blog neh..tp lntak r.kesah pa aku.blog aku!seriusly,sila berambus!arghhhh..bengang!

p/s:silap antar msg untuk kali ke3?alasan bodoh ok?

addicted

susah ooooo bila kita dh addicted kt *seseorang* 2.mmg gila ah.kdg2,aku rasa meluat kt org yg aku addictkan 2.kenapa dia perlu wujud untuk wt aku addicted kt dia?kenapa?y?doushite?huh!

antara reja gila yg penah aku wat bila addicted kt seseorang:
  • fb!tiaptiap seminit,mesti visit fb dia!huh!gila merenyam betoi aku neh
  • siasat abes la pasai dia,pa yg dia post kt fb,sapa yg komen,dulu dia kapel ngn sapa,dia rapat ngn sapa,sapa slalu tulis kt wall dia,dia slalu tag gmbaq dia kt sapa,etc...pnt?yes...absolutely.tp aku rasa *bahagia* wt cmneh.heh!
  • kalo dia send msg tuh,berkali kali baca.hehehe.kalo dia yg stat msg dulu,bahagia gila!mula rasa cm terbang di awangan ja.syoksendiri la katakan.
  • bila jumpak dia,bajet kool.ckp ngn dia pon biasa2 ja.2 depan dia!tp kalo blakang dia,usha dia dr ats smpai bawah!dr brand kasot,smpai ke brand cap dia.kalo dia pakai la[p/s:*dia*jrg pakai cap,tp dia comel bila pakai cap..hehehe]
  • n kalo once aku dh addict kt dia,selamanya aku cmtuh.wpon,aku kapel,tunang,kawen ngn org len nnt...
  • wpon dia xhensem,dia ttp menarik di mata aku.heee~~
  • dia wt salah pon,aku ttp leh terima dia..hmmm...
  • dia mrh,aku xsenang duduk ok?aku pon rasa nk mrh,mengamuk,bengang skali!aku xtw pasaipa.huh!km bukan kembaq pon!da chemistry la kot?hahaha
  • aku sedeh bila dia kapel ngn org len.aku ska dia single.wakaka...jahat~aku suka bila dia gadoh ngn aweks dia!aku suka tgok dia merana ngn org len!sbb nya,aku nk dia ngn aku!ok?
n byk lagi la yang aku wt kt dia..tp aku taw,mustahil aku akn dpt dia.mcm tinggal harapan ja..

p/s:aku pernah dpt dia,tp aku yg lepaskan dia..huuuuuu:(((

ainina

NURUL AININA REDWAN!
thank you so much!!!!!
~_~
i'm not going to tell here,why i thank her..but,sincerely..thank you so much dear..ainina,u know the reason rite?so,plssss....shhhhh.....hehehe:)))

p/s:bahagia....:DDD...walaupon,maybe hanya untuk sementara..hee~~~

Thursday, May 13, 2010

lagenda budak setan



intro:aku suka gila cita neh!aku nanges2 baca novel dia dulu!n aku sgt hepi bila da org filemkan novel neh[wpon dh agk lama la novel neh]

content:serius aku xsabar gila nk tgok cta neh!dh siap book my bff dh!nk date ngn dia tgok movie neh!siap imbau balek flow cita neh cna.[cita neh bad ending ok]

conclusion:aku xkira!aku nk tgok gk cita neh!nk tgok gila!!

p/s:aku xsuka farid kamil jd kasyah=,=;

Tuesday, May 11, 2010

Yang Terindah ~_~

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

p/s:lirik lagu neh wt aku terasa di awang awangan ja bila dgr~

Monday, May 10, 2010

damn!

aku jumpak sumting td.actually,aku nk stalk org len,tp terjumpa page org len.tragis3.sbbnya?aku xready nk taw cita pasai*org lain itu*.xready maa.fuhh..hampir tersentap gk r bc pa yg dia posting kt blog dia.

damn!aku kena tipu!

damn!damn!and guess what?esok maybe aku akn jumpa dia!
arghh.tolong la.aku nk doraemon.aku nk mesin kembali ke masa lalu.sbb sumpah,kalo aku taw nk jd cmneh,aku xkan caya dia!xkan kawan ngn dia!xkan syg dia!xkan care pasai dia!xkan!xkan!xkan!

owh,hancur hati aku......leh xjgn reveal penipuan dia kt blog?ok,fine.aku bodo sbb caya dia.tp,at least,tlong lah respect feeling aku.ssh gila aku nk lupa pa dia wt kt aku.ssh aku nk lupa dia tipu aku.ssh gila aku nk belakon benci dia tp sbenaqnya aku syg dia.tp aku bleh wt.aku bleh terima.me,myself,healing my broken hearted.ALONE!tp,dia sebangga-bangga nya reveal penipuan dia kt blog.ok,fine,aku bukan follower dia,n aku juga xcari blog dia n aku xtw pon dia da blog.cna leh terjumpa ntah.....sumpah,aku xnk baca....
crying again...:'(

seriusly,aku doa dia xbahagia.dunia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.dia xkan bahagia.amin.

org ckp,doa jahat2 kt org xbaek.tp doa utk org jahat,leh x?xda feel nk tulis byk2.sbb mata dh semakin kabur.tiba2 pipi berair..ces~~damn you!

p/s:aku harap dia mampos cepat.lega bila dia dh xda kt dunia neh


Sunday, May 9, 2010

stalker

haha.aku benci stalker.
tp skang aku jd stalker
gila~
cheesy~
huuuuuuu~~


p/s:i do hate stalker ok?

Saturday, May 8, 2010

mann:(



mann[kalo ikot tv3,depa tuleh maan]
xdapa.nk cita pasai cita neh la!mann.huaaaa....sgt sedeh..huaaaaaa:''(
aku nanges kot.hehehe..pdahai,dh berpuluh kali dh tgok cita 2.sjak dari zaman hingusan lg.siap leh hafai jln cita g!uisyh..tp cita neh mmg sedeh la.

agk2,zaman skang neh,da x g laki cm dev neh?setia gila[wpon pada asainya dia playboy gila nk mati]agk2 da g x??hahaha..aku nk sorang!kehkehkeh.nk isi borang!~_~

err..tp aku xla secun heroin cta neh.comey sket ja.hahahaha..owh dev,1437!!!

p/s:aku nk dev!!!!

Friday, May 7, 2010

berwajah baru

blog aku dh berwajah baru.aha!
agak xberpuas hati la..hehehe..cm plek ja.tp lantak r.
nnt aku update lg.smpai puas ati!
cuti lama lg r der.
relax2 dulu.
ilmu berblogging pon dh lama hilang.hahaha
almklomla,last dok wt benda neh sume wktu pas spm dulu.
dh hilang segala ilmu dh!
hohoho

p/s:xjadik nk kerja.nk dok umah+amek lesen ja~heeee~~

Thursday, May 6, 2010

nomber 5!

Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata.. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.

p/s:sengaja mls nk highlite pkataan bukan.kahkahkah.ahli s`ilap mata pon agk xbleh belah la.hahah.fb mmg merapu!

Monday, May 3, 2010

march~_~

saya lahir bulan march oleh yg demikian,sy adalah spt yg tertera di bwh.silalah scroll tikus2 anda^^,
Sifat orang yang lahir pada bulan Mac biasanya:

aha!ini sgt betoi.bukannya nk riak ka pa.tp kdgkala,kebenaran itu sukar utk disembunyikan!kahkahkah.dh la neh ciri 1st.mmg dh sah la.MENARIK dan MENAWAN..waaaa...:DDD..org2 bulan march sekalian,anda patot berbangga!cheese~~~

fakta tambahan,mudah didampingi oleh manusia dan binatang sahaja.makhluk len xmw!ini juga betoi!sy sgt suka org mendampingi sy.justeru,sy sgt mudah didampingi!

uhuk3..hehehe[malu]..pemalu neh,depends r..ngan bakal mak mentua malu la kot..hihihihi..pemendam rasa?yes i am! huhuhu..sgt2 memendam.memeram.smpai buruk,rosak n mkn diri sendiri balek..ces~kenpa ini mesti ada?

baik:yela kot.org wt jht pon,kita still nk wt bek g.kan3?org2 bulan 3,sila sokong sy k?
jujur:yerp..tp,terlebeh jujur pon xbaek gk.can't help la.sy xberbakat dlm tipu menipu neh.
pemurah:hehehe..xtw.rasa cm kedekut ja.xtw la kot2 da org ckp pemurah.kehkehkeh.sy xsuka berkongsi...SUAMI!haha..terkeluaq topik!
mudah simpati:ini adalah benar.kadang2,kt semut pun nk bersimpati.selalu gk la mnyelamatkan semut2 yg dlm kesusahan.aduhai~bukan nk naik bakul angkt sendiri,tp dh benda betoi kan?again..sy xpndai menipu..hehehehe~_~

yup!sesuai jd spy kan?detektive ka?mcm conan 2!!!sbb alert!sensitip!hahaha.alam persekitaran?ye kot?tp sy lebeh suka haiwan.pencinta haiwan.harap maklom^_^

sapa suka perang?habaq mai!!rasa2,neh suma org suka!kan3??org2 suma bulan,anda setuju kan?

hahaha.peka n sgt2 peka.tp kadang2,da gk wt2 xtw.jd pekak sat.hahaha..mls nk layan sebenaqnya.kehkehkeh

sbb 2 nk jadi dokter!xkira la dokter manusia ka binatang.tetapi mlgnya,pointer telah merenggut masa depanku.pointer kejam.ces sama pointer!

xcepat marah?dulu agk r.skang sng ja..tp marah kategori main2.hahah...tolong la jgn wt sy mrh betoi2.sumpah!sy xsuka..amanah?yerp!mls nk komen lebeh2..nnt org xkp riak lak!heheheh

hoyeah!mestila kan?org berbudi kita berbahasa la katakan..

ooooo..ini mesti sbb sy memiliki mata yg besar!aha!sebab 2 pemerhatian jd tajam!ruang lingkup pemerhatian tu luas!hahaha..agk bleh pakai menda alah neh!tp kalo xpkai spek,xjd tajam gk.xnmpak seh!penilaian??errrr..xtw la..jrg menilai nilai neh.sebab diri sndri pon xternilai..aha!~_~

kawan2,tolong la alert pasal benda neh.sy memang pendendam org nya.grrrr....hahahah.actually,xtw la nk komen pa pasai benda neh.tp leh dikatakan,dendam itu maseh terkwal la.jangan risaw r.n xyah la ssh2 cari pasal ngn saya ok?peace^^,

erk??sukakah?agak la.heeee~~~berangan xberdosa.ulang suara,xberdosa ok?so,skati la.xkco org pon.gpon,berangan bes!utk meningkatkan keconfidentan diri sendiri<---fakta merapu.harap maklum!

err..da org xsuka melancong ka??hehehe..xda kot kan?ini pon sgt umum.mls nk beri penerangan

waaa....tolong la alert kt benda neh gk!huhu..benda neh sgt betoi!aha!heheh..sgt manja.yup!tmbah2 kt org rapat n sy syg!tolong lah faham k?hahahaha..waaaa...suka3!

errr..ntah r.mls nk komen.sbb rasa cm benda neh salah.sbb dh plih betoi2 dh,tp relationship 2 xkekal,nk wt cna kan?aduhai..sedeh la kalo ckp pasai benda alah neh:'(......maybe kena suro mak ja yg plihkan..betoi x??hehehe..ok3.. attention 2 my admirerS, sila tackle mak sy dulu ok?kahkahkah..bajet seketika.aha!


p/s:Kajian Oleh,Dato Dr Haji Fadzilah Kamsah.sy cuma tumpang populariti ja.ehe!n one more,sja ja nk guna kata ganti diri 'SAYA'..hehehe..nex post..tukar jd 'AKU' balek.ok??

Sunday, May 2, 2010

fb?WTF!

BENGANG!
ces sama FB.gila ka?dia bleh block aku dr comment,tulis kt wall,comment pic,etc..SERIUS,rs mcm dh hot ja pala aku neh.ades~terpaksa mencarut versi sopan gk r!xjadi nk sopan2 dh aih!gila bapak punya tensen bila xdpt nk luahkan pa yg aku nk ckp.
grrrrrr-----


'Facebook's systems determined that you were going too fast when posting on Walls. You must significantly slow down'


apa ini??adus..aku balas comment cpt2 pon salah ka?

'You have been blocked from posting on walls because you repeatedly misused this feature. This block will last anywhere from a few hours to a few days. When you are allowed to reuse this feature, please proceed with caution. Further misuse may result in your account being permanently disabled'


ces lg sekali~akhirnya,fb berjaya memblock aku!tanpa alsan yg kukuh!nk saman FB!

P/S:aku boring~harap maklum..what the F.......ISH!!!

Thursday, April 29, 2010

health tips!~_~

Health:
1. Drink plenty of water.
2. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar.
3. Eat more foods that grow on trees and plants and eat less food that is manufactured in plants.
4. Live with the 3 E’s — Energy, Enthusiasm and Empathy
5. Take time to pray and read your al-quran daily.
6. Play more games.
7. Read more books than you did in 2009.
8. Sit in silence for at least 10 minutes each day
9. Sleep for 7 hours.
10. Take a 10-30 minutes walk daily. And while you walk, smile.

Personality:
11. Don’t compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
12. Don’t have negative thoughts or things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment.
13. Don’t over do it. Keep your limits.
14. Don’t take yourself so seriously. No one else does.
15. Don’t waste your precious energy on gossip.
16. Dream more while you are awake.
17. Envy is a waste of time. You already have all you need.
18. Forget issues of the past. Don’t remind your partner with His/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
19. Life is too short to waste time hating anyone. Don’t hate others.
20. Make peace with your past so it won’t spoil the present.
21. No one is in charge of your happiness except you.
22. Realize that life is a school and you are here to learn. Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.
23. Smile and laugh more.
24. You don’t have to win every argument. Agree to disagree.

Society:
25. Call your family often.
26. Each day give something good to others.
27. Forgive everyone for everything..
28. Spend time with people over the age of 70 and under the age of 6.
29. Try to make at least three people smile each day.
30. What other people think of you is none of your business.
31. Your job won’t take care of you when you are sick. Your friends will. Stay in touch.

Life:
32. Do the right thing!
33. Get rid of anything that isn’t useful, beautiful or joyful.
34. GOD heals everything.
35. However good or bad a situation is, it will change.
36. No matter how you feel, get up, dress up and show up.
37. The best is yet to come..
38. When you awake alive in the morning, thank GOD for it.
39. Your Inner most is always happy. So, be happy.

Wednesday, April 28, 2010

5-FIVE-KHAMSAH



Blogger Award Friendship . tanx to mizan sulastri!
Ok , tajuk entri adalah salah satu syarat apabila anda ditag , setiap soalan ada kategori dan setiap kategori anda perlu jawap 5 soalan . Insyallah korang faham kan ?

First of all , sila copy dan paste award ini dalam blog anda . Kemudian beritahu siapa dan link blog pemberi award ini . Dan dan dan tajuk post anda perlulah bertajuk 5-FIVE-KHAMSAH . Ok done ! Jum kita terjah jawapan jawapannya .


1) 5 nama samaran kamu:
  1. marlyn
  2. kakak
  3. ina
  4. marmar
  5. marlina

2) 5 tarikh paling penting dalam hidup kamu:
  1. 14.3.1991~my birthday
  2. 22.12.2010~(~_~)hari bahagia
  3. 1.12.2008~spm dh abes kot
  4. 14.4.2010~ matrix dh abes kot
  5. 30.10.1991~dia!
3) 5 perkara kamu buat semalam:
  1. dgr ceramah driving
  2. on9 smpai pagi
  3. tido sepanjang petang
  4. baca novel
  5. tengok conan

4) 5 perkara yang buat kamu gembira:
  1. family happy
  2. kawan happy
  3. 'dia' happy
  4. kucing happy
  5. bila xda masalah
5) 5 drama/ filem kegemaran kamu:
  1. harry potter series
  2. twilight dan seangkatan dgnnya
  3. boys before flower aka meteor garden aka hana yori dango
  4. you're beautiful
  5. detective conan the movie!

6) 5 hobi kamu:
  1. online
  2. tido
  3. sms
  4. baca novel
  5. bercakap x henti2[dgn org2 tertentu sahaja]

7) 5 orang yang kamu suka/sayang:

  1. family
  2. friends
  3. 'dia'
  4. teachers!
  5. kamu!
8) 5 tempat percutian idaman kamu:
  1. makkah
  2. japan[conan n sakura]
  3. pantai2 di seluruh dunia
  4. virginia waterfall
  5. pulau2 di seluruh dunia

9) 5 sebab kamu jawab soklan ni:
  1. sbb mizan tag.kalo xwt,dia nanges
  2. sbb mizan tag.kalo xwt,dia nanges
  3. sbb mizan tag.kalo xwt,dia nanges
  4. sbb mizan tag.kalo xwt,dia nanges
  5. sbb mizan tag.kalo xwt,dia nanges..hahahaha
10) orang yang kamu nak tag :
  1. xmw tag.

Saturday, March 6, 2010

tgn berkarat???

6.45 am,friday

sony ericsson w395 memekik lagu helena.aku TERjaga.mengeliat 20 minit.baru bgun.g toilet.amek aiq smayang.subuh gajah(~_~).tba2 tringat! ARINI DA LAB KIMIA!!OMG!!PN TIO! TAKOT!
p/s:pn tio amt tegas ya kwan2.suma jadik semut ja time wt experiment depan dia(*_*)

nk dijadikan cita..pn tio xdak!heeeeeeee~~~~seronok!aku pon dgn berleluasa nya menjalankan eksperimen mngunakn skill2 tersndri..wawawaw..

buka lab manual[sebelom neh xleh,kena tgok jotter ja],selak2...wt2 papa yg ptot..amek test tube, dropper,test tube rack..blablabla...n jeng3...tiba2..smpai la time kena wt experiment neh!

[dipetik dr lab manual chemistry kmpp]

(C) Tollens test
  1. Prepare tollens' reagent by adding one drop of 2.5 M NaOH to 2 mL of o.3 M AGNO3 in a test tube.
  2. add 5% NH3 drop by drop until the precipitate dissolves....n blablabla..
ala..sng gila experiment neh..men tuang2 ja..reagent pon simple2 ja..heee..sronok3..simple3..pn tio lak xda.aman wt experimet owh..(~_~)

selepas 2 jam
time basoh tgn!bedal sabun kt meja cgu![sbb sabon 2 dlm botol cantek,siap da antiseptik g!]...gosok2 cm dalam iklan kt tv!jeng3!tgn dah bersih!

selepas 45 minit
tgah mkn donat dlm kuliah math..tiba2...
.
da kesan kotoran degil! pelik! td dh basoh cuci2 dh tgn.mai mana lak benda alah neh(?_?)..huhu..da kecacatn berlaku kt aku ka??conpius?!?!?

selepas 1 jam
masok kelas agama!dh dpt solution! neh sume msti sbb AGNO3! confem! sah! hisyh! geram3! AGNO3 telah mengaratkan tgan aku!

selepas 2 jam
kesan karat semakin nyata di sekitar tgn..huhu..cgu ckp...2 MINGGU baru ilang!tgn dh hodoh! kt jari,palm..suma da..uwaaaaa!!! :'(



p/s:benci SILVER!!!!








Friday, February 26, 2010

saya dah BESAR!

ya,ya, dan ya skali lg!sy dh besar[tepuk3!!].seronok3.gembira3.bahagia3.^_^

sy dh besar sbb sy dh bleh MASAK! masak dlm erti kata yg sebenar.masak yg wt org len lalu nk mkn n xsaket perot bila makan.masak tnpa tgok buku masakan..wawawawa..sgt seronok!

wpon neh bukan 1st time aku msak,tp...neh 1st time org PUJI aku msak!feeling nya sgt sronok!mcm pompuan yg dh kawen spoloh taun tp xda anak dpt taw dia dh pregnant!heeee~~
^_^

lepas neh..sku akn lebeh rajen memsak.percayalah!hahahahaha

p/s:dh bleh kawen!!yesssss!!!!hahahaha

bertukar!

lately..bila aku bngon pg ja,MESTI aku akn terniat xmw p kelas.nk wt2 saket .isyh3..tp xpenah skali pon aku ponteng!setan2 suma dh kalah menghasot aku[stakat neh la kan..hehehe].tp kan,dlm byk2 agenda setan dh rencanakan utk mnyesatlintangpukangkan aku,da gk yg aku terkalah dgn depa.'ter' ok??xsngaja..serius.sumpah xtipu.xda reja aku nk saja2 suka2 ikot ckp setan3 2..

salah 1 yg paleng srius ADALAH aku dh pandai mencaci maki+mencarut+menggunakn bahas kasar dlm percakapn seharian aku!

kalo nk dicomparekan dgn life cycle idop aku sjak dari kecik,aku jrg menggunakan bahasa 'high standard' neh.jrg sgt3.sbbnya,mak aku amtla PANTANG kalo anak4 dia guna bahasa len dr bhsa dia guna.even,abg2 aku yg lelaki pon jrg mencarut taw.apatah lg aku yg PEREMPUAN neh.tetapi, bila dh maken besar+besar+besar..xtw cna tah..berlaku gene mutation la kot kt aku.tetiba ja,mulot aku maken sdp ja melncarkan pluru2 x berpandu neh.xkesah la kena kt sapa pluru 2,jnji sgala bengang+marah+xpuas ati aku ilang!haisyh..troks!

pendek kata..skang aku xska ngn progress aku neh.sbb aku xrasa aku sdg be myself.aku rasa cm aku follow trend org r lak.xbez!so..aku sdg BERTUKAR skang!jadi marlina yg dulu.sopan lg lemah lembut[hehehehehehe]aku ttp akn menggila.tp menggila menggunakan bahasa yg lebeh sopan^_^

Tuesday, February 16, 2010

'kaktus'

aku da tanam kaktus taw.aku syg kot 'kaktus' 2.ari2 siram,clear bugs[wpon xda sgt..hehe],sembang2 ngn dia,take care psai dia,make sure air+chaya ckop n sume3 lg la.tp.....

'kaktus' jht.bila aku nk pgg dia,aku sakit.sbb kena duri dia.bila dia kena tolak lngsir,patah riuk suma,aku nk fix balek,aku kena duri lg.bila aku boring3,aku suro dia tumbuh bunga,dia xmw.hisyh..xpatot..

aku syg dia taw.tp at last,aku buang dia gk.sbb dia xpnh nk pham n syg aku cm aku syg dia..
hisyh..'kaktus','kaktus','kaktus' dan 'kaktus' lg..

p/s:miss my 'kaktus' so much

Sunday, January 31, 2010

terabai

sian kt blog aku neh..terabai,diabaikan,serabai,keabaian, dan sbgainya..layout pon dh mcm down to date dh..post pon dh cacamerba xtaw pa yg aku nk tules..manyak menda nk tuleh sbenaqnya,tp al mklom la..aku bukan kt umah slalu..skang lak..tgah bgelut ngn next coming PSPM..wawawawa... kecot perot aku type pkatan alah neh..bvibrate ja otak aku pkr cna nk kaver balek sem1..

bukan takat blog ja terabai..tuan empunya bdan pon terabai..mkn ikot ska ati..mandi ikot ska ati,tido,bljar,main,ckp,attitude,prangai dan sbgainya,suma dh ikot skati ati aku ja..adoi..progress yg takmembransangkan lnsung..kwan3..sori sesngat..aku dh uncontrol..hisyh..trok4444...tekanan3..

sori sbb:
  • dh x alert pasai org laen(bsdae pon kekadang lupa wish)
  • emo xtntu pasai..wpon time 2 x period,pms,sakit ot watsoever la..
  • ckp ikot sdap ati tanpa pkr psai side effectnya..kalo agk2 trasa.bg ja sedas balek kt aku eh??
  • msg,kol,emel,comment suma kekdg mls aku nk balas.nk antr apatah lg..sori3 lg..kalo rs mluat,jgn antr dh..biaq aku sdaq diri dket..
  • ego xtntu psai..reja nk mng ja..sori gk..(xda explenation utk neh)
p/s:haisyh..sori gila3..aku tgh cuba mendapatkan terapi skang..spy mnjadi lebeh waras kelak!
SORIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :'(

Thursday, January 21, 2010

benci kopi!!!!

terasa seperti hendak menangis!!SAYA TAKBOLEH TIDO LANGSUNG MALAM NEH!!neh suma sbb kopi!!uwaaa...nk tdo sesgt!!!nk tido!!nk tido!!nk tido!!waaa...kopi jahat!!

ari org xmw tdo..nk stay up.nk bc buku[kononnya la kan],bleh p tido lak..telan kopi bercawan2..mata nk lelap gk..ari kita penat,nk tido,saket kepala,saket ati,saket jiwa dan sbgainya,xmw tido lak..mmg la SALAH p mnom kopi mlm2..tp,sblom neh..xda maSALAH pon!saja r kopi neh..haih..=_='

bengang3..adoi..org len sdp memadu asmara ngn bantal..aku sorg2 dok terkelip2 xleh tdo..mcm2 stunt wt,gaya bebas,kuak lentang la,kuak kupu2,kuak rama2,kuak kura2,kuak labi2,suma xmenjadi owh..haih..=_='

kesimpulan..jgn dok gatai mnom kopi dh time cuti..time stdy xpa..kopi neh mmg r..saja r neh.. jeles aku cuti..leh tido smpai tgah hari..haih..=_='

p/s:24 jam xtido..aku xsuka rekod baru neh..xsuka!24 jam tido aku suka la..hehehehe...

Friday, January 15, 2010

sila baca if and only if dh xda keja len nk buat.terima kaseh(~_^)

aku dh smpai mood boring thap 3suku dh neh.cuti da abez smggu.tp hmwrk maseh lg kaku dlm beg.beg lak kt bwah katil.isk3.kesian homework.hurmmm.cuti maseh berbaki seminggu.terasa sekejapan lak plak cuti neh.padahal,aku xwt papepon!eh!lupa lak..nabi ckp dulu,akher zaman mmg cmneh!msa belalu dgn pantas!haih..naseb la weh..

ptg yg indah?!?!yup..aku CUBA nk wt movie marathon td.jadik,sgala farmville,cafe world,tiki farm, farm town,restaurant city,zoo world,happy island,happy aquarium yg bersepah kt fb aku talayan taw!tp mlgnya..mood movie marathon tidak menjengah la plaks!aduss!pusing~~~

kriuk3..perot aku da bunyi!hikhikhik..rupanya,aku xmkn g r..dr smalam owh xmsok nasi lg dlm perot!waa..hebat tol!pas mkn..nk smbung nk wt larian movie..tp..uwaaa!!mood xda g gk!dush! geram!nnt kt matrix,kalotla nk mngidam tgok cita mcm2!pas2,xwt tutor,xwt consol,xwt biomate,xwt chemfrens,xwt past year,xwt asgnment.pas2 xleh jwb final,pas2 nanges lps amek final.pas2 nanges skali g bila amek rezut,pas2?!??!2nggu org masok meminang!hahahaha..

so!!!!aku kena wt gk movie marathon!KENA!sbb..nk wt stok!nk bg aku mluat, menyampah, benci,taksuka,hate,dont like,nk muntah,nk tendang,sepak,terajang,tikam,tembak,etc,etc bila org sebot pasai movie!ok..sori..aku xtw aku dok mencarut pa kt cni..sila jgn baca kalo xsuka.terima kaseh(~_^)

p/s:sbenaqnya la kan.aku tgah jeles kt sum1!!hehehe..isyh..jeles3..taksuka jeles.tp jeles slalu mendampingiku.wawawawaw..sila anda berambus sekrg juga wahai jeles!^sigh^=_="

Wednesday, January 13, 2010

jiran dan ayam


arini,aku bngun xda la awai sgt..standard aku r..xperlu la dinyatakan disini..kang pyh lak..jd cm2 spekulasi lak..manusia neh bkn leh sgt!ok!enough marlyn..jgn mencarut lebeh2 pasai bngun pg..sbb entry kali neh bukan psai bngun pg pon!pasai aym n jiran..or jiran n aym..watever la kan..benda sama ja..

nk dijadikan cta..rini aku dpt mood rajen..hehehehe..amtlah pyh utk aku mngaku aku rajen..sbb mmg sjk lahir,dh termktub dh..nurul marlina bt mohd salleh adalah sorg yg pemalas!so,sapa2 la yg bkenan nk jdkan aku isteri ka,menantu ka,org gaji ka, diminta la anda supaya think twice k?? double or triple twice pon xpa..wakakaka....

tp!!yg magiknya arini..aku menjadi rajen utk tlong mak aku kt dapor..bez gk!n smbel2 2..aku dok bleter kt kuceng2 aku yg 3 ekor 2..depa tgh brunch time 2..cnfirm2 la xlyn aku..tp aku ttp mengaco depa..nk tarik perhatin.he.he.he...

TIBA2!!aku terdgr bunyi aym!
bunyi aym dok ketok2 sumting ngn paruh depa..
aku curious!
at the same time..
mak aku tgh bergosip ngn jiran aku
aku adala tercuri dgq depa ckp
da gk sbot nama aku sket2..
haih..xleh jd neh..
aku cuba nk nyibok kan dri la..
curi dgr lg..

jiran:ina balik cuti ka kak??
mak:ye la..2 da kt dapur 2..
iran:owh..awt xdgr..


n dia nk smbong lg neh!
srentak ngn 2..
aku nmpk aym dok mkn mknn kuceng aku!
aku dgn penoh smangt nya menjerit!
AYAM!!!!

n taw x pa jiran aku nk ckp sbenaqnya..

"OWH..AWT XDGR SORA DIA LG PON?!?!"

hehehehehe..ni aku dh bg dgr..nk dgr sgt eh sora aku?!?!hahahaha..