stalker!hahaha

Monday, February 21, 2011

ideologi

salam aspirasi
menjunjung transformasi
1 siswa
1 malaysia
1 aspirasi
:)

musim pilihanraya kampus(PRK) dah bermula! tanpa perlu dijelaskan dengan lebih jelas,dah taw kan aku neh memegang ideologi pihak yang mana kan? hahaha. ok ok. etceli, aku neh tak la berminat sangat dengan politik neh, tetapi, entah la. rasa macam menarik la plak.maybe ramai orang yang aku kenal dan aku taw depa tu boleh wat reja bertanding. sebab tu PRK neh wat semngat aku berkobar kobar macam aku ja yang bertanding. hahaha. tiba tiba ja kan.heheh :)

ok fine. tak semua orang yang sefahaman ideologi dengan aku. even budak kuliah aku ramai ja yang bangkang habis habisan. well, itu bukan satu masalah ok? even adik beradik pon kadang berbeza sefahaman, ini kan pula orang yang tak da lansung blood connection dengan aku. tapi takpa. aku tak kesah. anda bebas untuk mengundi sapa sapa yang anda suka.pilihan di tangan anda :)

bagi aku.aku dah amat amat selesa dengan pimpinan mantan mantan mpp yang terdahulu. so, aku rasa aku tak perlukan perubahan yang aku belum pasti kebaikkan nya. apa perlunya mengharap perubahan yang tidak pasti sedangkan aku dah selesa dengan keadaan kampus aku sekarang :)

cuma, satu ja aku harap. jangan la lepas PRK neh kita bermasam muka ya kawan kawan kesayangan aku sekalian. tak maw ar sebab benda neh, nanti tak bertegur sapa pulak. tak seronok ar camtu :( bukan senang nak jadik rapat dengan hampa semua macam sekarang neh. tak kan sebab neh ja kita nak berpecah belah kan. huaaa.. tak maw :'(

tak kesah la anda aspirasi,pro m mahupon bebas, kita semua tetap warga usm ok? lepas neh, tak kesah la sapa yang menang, kita sokong ja mereka mereka itu ok :)

p/s: i love usm :)

Saturday, February 19, 2011

tekanan

hello para pembaca yang MASIH sudi membaca entry yang tak seberapa neh :)

hurm.straight to the point. aku rasa macam under pressure la hari ini. sepatutnya kena lega sebab test biochem yang 'senang' gila tu dah habes. pastu, dengan nak pegi family day(bersukaria) lagi. sepatutnya aku tak patut lansung rasa tekanan.

TETAPI!

aku tetap tertekan :( disebabkan oleh LINE WIFI MACAM TAK BAGI AKU ONLINE JA :(((. dah la jadik kat laptop aku ja. huaaaaaaa :'( aku hanya boleh online bila dah pukol dua tiga pagi. tak adil! ingat aku kelawar hapa nak stay up sampai dua tiga pagi tunggu line secure connected and boleh access internet. tengok roomate aku bersukaria ja online anytime. siap gelakgelak lagi time tengok video si lutfi comey tu. jelesssss =,='

laptop aku ada masalah? hisyhhh..rasa macam tak(ayat takleh terima hakikat). eh,tapi betoi hapa.kat rumah ok ja aku guna. grrrrr.. kat sini pon ok jugak tapi under certain condition ja. mengada! kalau takboleh terus kan senang. senang aku nak pegi repair. neh tak, time aku nak pegi repair, time tu la tibatiba dia ok line laju nak mati. hurmm. penat :(

nak balek rumah! huaaaa. rumah best. sini tak syok.homesick!

p/s:eh?aku rasa macam aku dok penang.tapi awat susah nak balek macam dok sabahsarawak ja :(

Wednesday, February 16, 2011

pistol vs lelaki kacak

ehem ehem. sakit tekak. batuk takhenti henti. sila hulurkan simpati anda :) hehehe.

hye readers. hari neh kan, tibatiba aku macam ada mood pulak nak tulis blog, padahal test menanti tak lama lagi. tapi takpa, test ja pon. final lambat lagi :D

ok.kembali kepada tajuk post.pistol vs lelaki kacak? aku nak tanya neh, kepada readers perempuan terutamanya, hampa tak rasa ka lelaki nampak kacak bila dia tengah pegang pistol? hahaha. waaaaaa...(sat sat, aku nak histeria sat <3)

ok. sambung balek! cuba hampa imagine, lelaki, menyorok belakang tiang.pastu kan, depan dia ada perompak bersenjata. pastu kan, dengan machonya, lelaki tadi berbalas balas tembakan dengan perompak tadi. oh! sangat kacak ok!(aku tengah imagine muka oguri shun dalam cerita tokyo dogs) hahaha :p

oguri shun
kacak kan? hahaha. waaaaaa..(histeria lagi sekali)

kenapa lelaki pegang pistol nampak hensem? atceli,aku pon kurang pasti. ehehe. maybe aku dah terlalu taksub dengan si oguri neh kot.yeah,aku memang perempuan tipikal. minat korea jepun taiwan etc.berbalik kepada si oguri.so, dia buat apa pon maybe akan nampak hensem. eh! tapi kan, time biasabiasa aku tak nampak pon la dia hensem. eh, silap. time biasabiasa aku nampak dia hensem biasa ja. tapi kalo time dia pegang ja pistol..waaaaaa(histeria kali ketiga)

so,aku nak kawen dengan lelaki yang ada pistola la. hahaha. mainan pon takpa. kehkehkeh. nak jadikan pistol as a hantaran! boleh? kehkehkeh

tak pon, nak yang lebeh realistic,kawen ja dengan polis. eh eh, tak boleh! along aku dah polis. tak syok banyakbanyak polis sangat dalam family!hurm..kalau camneh.kawen dengan tentera la! ehemmmm :p

p/s:aku neh radikal sangat ka?

Tuesday, February 15, 2011

bila biologist jadi FROGnologist :)




sekarang neh, boleh dikatakan budak kuliah aku kebanyakan dah addicted dengan katak.default pic fb semua dah jadi katak. comel! so,mari kita lihat katakkatak mereka! :)

cekidaut:

katak mell
buncet! ahaha. kurang protein punya katak!


katak zati
katak 'cun'


katak minn
buta! ada hati nak pakai lens lak 2!


katak eyka
mutant! takhijau! takbiology!


katak ramdhan
errrr..dah macam putera katak siam ja.huahaha


katak acap
????katak nerd.dah la nerd,kurang zat plak tu =,='


katak lala
gediks you!


katak ain
katak artis kot.jangan wat maen


katak mon
harry frogs. hahahah.


p/s:hari katak sedunia :)



Monday, February 14, 2011

mangsa 'kekejaman' 14.02.1011 :D

mangsa:

Rozailia Nabila Ramli :)

sebab menjadi mangsa:
~hari ini merupakan hari lahir beliau
~kawan kawan beliau dah tak dak reja laen, eksited nak pekena orang :)

penyerang utama

tiga orang mastermind
ehemmm..pemilik blog yang comel dan rakan rakannya, linda ngokngek + shada bongek :)
hahaha

tidak dilupakan para pembantu yang juga memeriahkan suasana:

hajar + shahara :D
(sila focus kepada 2 orang yang bertudung hitam yang menghadap camera)

babak 1:
~penyediaan bahan bahan speacial untuk meyambut ketibaan detik 12 tengah malam
~idea asal datang dari roomate mangsa sendiri(kejam punya roomate!)
~ajk pelaksana terdiri daripada kawan kawan baik mangsa sendiri(kawan tak leh pakai!)

bahan bahannya:

campuran segala jenis makanan
(sila focus kepada selipar pemilik blog yang cute macam tuannya. ahaha )

biskut shada yang ntah dari tahun bila dia simpan.

colour menarik,bau menarik, rasa? hahaha.

gaya bakal surirumah sejati :)

hasilnya:

nampak macam menarik ja kan?hahaha
(sesi naek bakul angkat sendiri )

babak 2:
~mangsa yang sedang tidur nyenyak(kerek kan?time birthday nak tidoq pulak)dikejutkan dengan treatment facial menggunakan bahan bahan di atas.
~linda yang terlebeh eksited (padahal mula mula penakot nak mampos) dah jadi macam orang gila. bukan setakat muka, habes segala bantal dan cadar mangsa dikerjakan oleh beliau. (after this, beware! linda easily can change to excited state)
~mangsa yang sedang sedang mamaimamai dikerah ke toilet untuk membersihkan muka.
~ajk pelaksana seterusnya,hajar, sedang menanti dengan lebihan bahanbahan di atas untuk disimbah ke arah mangsa
~malangnya(mangsa neh agak bijak orangnya) mangsa dapat melepaskan diri. cehhhh
~pemilik blog neh terus jadi histeria terjerit jerit sebab geram dan memikirkan stok nesvita dan milo beliau sudah menjadi siasia(nasib baik dah nak expired =,=')

babak 3
~mangsa sudah membersihkan diri(kesian, baru ja dia mandi tadi)
~aktiviti kurang berfaedah malam ini dihabeskan dengan acara kejar mengejar bersama icing cupcakes
~penat =.=''

cupcakes comel!

huruf 'u' accident.sepatutnya jadik 'i love u'.. huaaaaa... dah tak cantek :(

cupcakes yang comey macam orang yang beli. ahahaha

to leya:
happy birthday! hahaha. sorry tak gempak sangat pon sambut birthday ang. last minute punya planning. aku ingat ang tak dak kt usm malam neh. salah paham :) and please, tolong jangan balas dendam. ahahaha. tak baek weh! sorry jugak bagi hadiah yang takseberapa tu. pakai taw! jangan takpakai! kalau tak, aku merajuk sebulan! :p

saranghaeyo <3

saja nak menayang muka freshie. ahahaha :p
(time orentasi)

p/s:taksabar nak tunggu birthday linda ngokngek! :p

Wednesday, February 9, 2011

kembali bersukan?

assalammualaikum:D

aha! hello everybody! :) nampak tak tajuk kat atas tu. nampak kan? ehem ehem! nak buat pengakuan neh! saya dengan ini, sukacita mengumumkan bahawa saya sudah kembali ke arena kesukanan :) hahaha. poyo ja.

tapi perlu la poyo poyo neh. sebab tengah eksited neh. hahah. bila pikir pikir balek, memang dah lama gila aku tak bersukan secara serius dan berterusan. last time rasanya time form five dulu kot? tu pon time awal tahun ja. pastu, mula membina lemak(walaupun xseberapa)

thanks to mell :) haha. takleh sebut nama betoi nanti dia perasan. hahah. dia yang boleh dikatakan pencetus semangat gak la. orang kalau dah stop buat something, nak start balek susah tau! tapi taktau la dia jampi apa kat aku sampai aku sanggup turun ke padang balek ;)

memang la syok maen maen neh. tapiii... aku takot kulit aku jadik GELAP! wuhuuuu. takdak orang nak pasang bumbung kat stadium usm tu ka? haisyhhh...

p/s:nak sambung buat tutor. saja buang masa conteng conteng belog sebab boring sangat taktau nak jawab tutor :D

Friday, February 4, 2011

lagu=drugs?

assalammualaikum! :)

hari neh mood aku 'baik' taw. ahahaha. aku jadik rajen sikit, takcari pasai dengan kuceng kat rumah, tak doplohpat jam menghadap pc ja, tolong mak macam macam reja. waaa.. rasa macam marlina dah berubah jadik orang laen ja! hahaha :p

tapi satu ja takberubah! perangai suka melalut kalau buat entry. wohoo. actually aku nak cakap pasai lagu la! haiyaaaa! =,=''

kan aku dah pernah wat entry pasal lagu kan? ala, lagu 'you' tu. nak cerita pasai lagu tu la neh! actually kan, aku dah takboleh stop dengaq lagu tu. pastu, bila dengaq, mula la rasa macammacam. terlebeh menghayati perasaan. hahahah. pastu, mula la rasa macam nak nangis suma ada. hisyh. geram neh!
nur jannah alia! awatla ang cipta lagu yang tacingtacing sangat ha? aku dahla sensitif! sobsobsob

aku bukannya pa, aku rasa sindrom dotdotdot aku takhabes lagila. besala, nanti dia mai mood takmaw cakap dengan orang.kalau cakap pon reja nak emo ja. pastu pantang orang buat salah, mula nak menyinga. neh takpa lagi. tapi kalau sampai dengaq lagu pon sedeh macam dengaq orang baca talkin, masalah besaq! meluat! dah bertahun dah macam neh, tapi still takleh nak control. perempuan perempuan.. awatla kompleks sangat sampai diri sendiri pon takpaham neh? =,=

kesimpulannya, tunggu dua tiga hari nanti, aku rasa aku boleh calm dah kot. neh suma salah lagu neh sebab menonjolkan diri pada waktu yang salah! grrr

p/s:masih lagi mendengar lagu yang sama =.='"


Thursday, February 3, 2011

holiday CNY

first of all, happy chinese new year readers! boom boom kebabomm*bunga api*

hehehe. seronok kan? CNY plus dapat cuti seminggu. waaa.. lega rasanya sebab takpayah beratur panjang panjang nak naek bus pegi kuliah,nak beli makanan, etc :)

tapi yang tak seronok nya, otak aku rasa macam takdapat cuti ja. fizikal ja yang bercuti mental tak pon. kesian kan? mana tak nya, nama ja cuti tapi belambak kerja kena buat. errr.. taw kan belambak tu apa. belambak tu maksud nya many. ok? clear?

tapi kan,orang cakap, senang ja kalau tak maw ada kerja and masalah. jadi ja orang mati. ahaha. settle! gulp! mati? ehehe.. tak maw r sembang pasai mati. rasa seramsejuk ja. hoho

neh baru masalah time cuti yang tak macam cuti. belom bukak cerita selepas cuti lagi. OhMGeeeee. test belambak lambak. semua lecturer pakat berebut nak test student! yang student plak, bercuti sakan xhengat yang diri tu nak kena test tak lama lagi. haiyaa. dunia dunia

yang aku pulak, terlebeh eksited sebab blog dah comel sikit, mula lah gatai nak tulis macam macam padahal tak dak benda nak tulis pon. huahahaha

p/s:sorry la u olls. mereng sekejap :)

Wednesday, February 2, 2011

you :)

you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you.

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine.

never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here.

i know it's me who say good bye
and that the hardest thing to do
cause you mean so much to me
and guide the truth from me to you.

for all the things i've done and said
for all the hurt i've caused of you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i meant to do

p/s:sweet dan sedeh kan lagu neh. remind me about my past love story. how i terribly try to forgive and forget. hurmm. sedeh plak bila teringat. hahaha. neway, if 'you' terbaca post neh, just wanna say thanks a lot cause 'used' to be there whenever i need you and friends forever?will you? hahaha. bukan nak ungkit ungkit kesah lama, tapi seriusly, awak pernah jadi benda yang paling saya hargai. and luckily kita tak ditakdirkan bersama sebab awak xcukup baek untuk saya dan saya xcukup baek untuk awak. semoga bahagia. and of course saya bahagia dengan hidup saya sekarang. thanks sebab pergi dari hidup saya. i meant it. seriously. pray for my happiness :)

saya nak jadi blogger yang active!

waaa..rasa macam dah lama gila tak update kat blog neh!serius, rindu gila nak mati! hahahaha. rasa macam dah buruk gila bila aku tengok blog sendiri.grrrr. geram tengok blog orang lain semua comel comel ja. jeles! nak edit blog pon dah rasa janggal.sebabnya? sebab dah lama sangat tinggal. dah tak uptodate dengan dunia blog dah. hohoho

so, azam baru aku, nak update blog sekerap yang mungkin macam zaman dulu dulu. harap harap menjadi. hahah. sebab aku dah tak ingat dah berapa kali aku berazam macam neh. banyak kali dah. tapi semua terbengkalai ja. haha. sekian blog neh. eh2. typoo. kesian blog neh :)

mula mula kan, aku ingat nak terminated ja blog neh. buat blog baru seiring dengan azam baru. tapi kan, bila pikir pikir balek.kesian owh kat blog neh. dia dah bersama dengan aku lama dah. kongsi susah senang semua. tak kan la aku nak tinggalkan dia macam tu ja. haisyhh..aku memang tak boleh buat cam neh. nak wat camna, aku dilahirkan sebagai seorang yang sangat setia! kahkahkahkah.

so,readers..pray for my kesungguhan kali neh. hehehe. harap harap menjadi :p

p/s: tak sabar nak active berblogger kembali!