stalker!hahaha

Saturday, March 19, 2011

bila dah lama =,='


jari sakit macam nak tercabut :(

assalammualaikum :)

sapa sapa kat sini yang pernah maen bola tampaq? tak pernah? oh. tak pa. lepas neh pi try maen dulu. pastu baru mai baca entry aku neh. baru feel sikit. hahaha. hanya orang yang pernah maen benda alah neh ja yang akan taw masalah aku sekarang neh.

actually, aku neh bukan atlet bola tampaq. aku tak reti pon nak menampaq nampaq neh. aku reti maen sambut baling tepis bola ja. sinonim dengan bola jaring la. ok. perempuan tipikal. yes. aku memang perempuan tipikal. tak dak yang speacial pon kat aku neh :)

tapi, tak taw la. tiba tiba berminat lak nak maen game neh. sebab bola jaring ramai sangat yang nak maen dan semua terer terer dan TINGGI, aku beralah la. memang la bukan first time aku maen bola tampaq neh. first time aku maen time form three dulu. time tu jadik simpanan ja la. serius! aku memang tak terer lah!

dalam tak terer tak terer tu pon, aku tiba tiba gatai nak pi maen gak. eheh! besa la. manusia memang camneh. haha. first time aku pegang dan maen bola tampaq lepas bertahun tak maen, maw lebam dua dua belah tangan aku macam kena dera. serius aku terkejut habaq ang. dulu time muda muda aku maen pon tak teruk camneh. maybe aku dah lama tak maen. so, urat dah jadik lembik kot? kena bantai sikit ponnn, mengada ja lebeh.

tapi sikit tak sikit sangat la. maw seminggu gak baru ok. orang nak pegang tangan aku pon tak boleh. sakit gila. nak pakai baju long sleeve pon susah. tak pakai kang, tangan dah buruk. sob sob sob.seb bek boleh menulis g. kalau tak, mc seminggu r. ehehe :) errr... awat boleh menulis tak taw? nak mc!!!!

pastu, baru baru neh, p maen lagi!(tak reti serik) kali neh, jari aku lak jadi mangsa. aku try nak set bola. jari terkepak. auchh. sakit wei. tapi macam biasa. sambung maen balek. balek umah. jari dah start bengkak. selamat tangan kiri punya jari. haihh.. tak leh mc lagi! tapi sakit sampai sekarang kot. pi mengurut pon tak baek baek lagi. hurmmm.. aku nak maen la. tak maw la injured injured neh


nak lompat tinggi tinggi macam perempuan berbaju merah :)


p/s: awat makin tua, aku macam dah tak leh nak bersukan dah eh? :(

Friday, March 18, 2011

happy birthday marlina :)



boom boom kebaboommm! *tudia bunga api*

assalammualaikum dan salam sayang semua <3


kek tipu. heeeee :p


selamat hari lahir marlina :) dah 20 tahun dah. behave sikit lepas neh. kalau orang zaman dulu dulu, umoq macam hang neh dah boleh kawen taw? orang dulu ja ka? orang sekarang pon nak jugak! ehehehe :p

ok. orang yang pertama wish, my belove mak! i love you so much mak. muah muah muuuaaahhhhh! ahaha. kepada fatin and dilla yang fight sapa yang wish dulu, hampa dah kalah awai awai lagi. sekian, terima kasih :)

orang yang wat belog promote hari ketuaan aku, ainina. thanks dear. kawan aku yang tak pernah tacing walaupun aku sekarang dah jarang hang out dengan dia. nama ja dok belajaq kat tempat yang sama. sorry dear :(

orang yang wish melalui phone, pikah, nad, adik ku sayang, puteri, hana, alia, wani blup blup, syaz, abul, fatinshah. thanks eh? jasa anda semua dikenang. ahaha :p

tidak dilupakan kepada yang wish kat fb(wall, chatbox, inbox) tengkiu sesangat. aku tak termampu nak taip nama sorang sorang kat sini. harap maaf. tapi aku hargai taw! :D
wish yang paling wat aku tersentap, hampir hampir nak menanges(dia neh memang selalu wat aku nanges pon)

awak, selamat ulangtahun ke 20.
dah 20 ye awak..
selamat berjuang utk hidup yg tenang dan bahagia sebagai hamba Yang Maha Esa.
saya sayang awak, awak tau kan?wish lambat tak bererti saya lupa. saya sentiasa count down for this day.
selamat ya awak,, hadiah akan dapat bila2 awak free.
lagi satu, awak makin cantik skrg. cucuk ya..? -.-
hmm awak, saya rindu awak ni. mana saya nak dapat kwn mcm awak lagi?
jaga diri elok2 na awak..
dah 20. kurangkan tidur ptg2,, kurangkan kegatalan awak.
biaq saya sorang gatal dah la. saya 19 forever. ihiks!
sehingga ketemu lagi ya awak,,
ingat, jaga diri.. jaga solat..

yang selalu rindu nak sakat awak sampai awak nangeh,
Azyan Hazwani bt Zulkifly.

kepada yang sudi bagi hadiah, leya, linda roomate tersayang, shada, sha, zul. thanks! wat susah susah ja bagi hadiah. ehehehe :p

dan yang sudi sambut birthday aku dengan kek dan prank yang 'best' sangat, leya, linda, hajar dan shada. terima kasih lah lagi sekali. tahun depan buat lagi ok? hahaha. tapi sebelum tu, tunggu aku balas dendam dulu k? :)


kek betoi! :)

p/s: birthday yang membahagiakn. sori kalau tak termention nama. no heart/hard/hurt feeling k? :D

Thursday, March 17, 2011

teringat


bila mood tengah kacau sebab esok ada test subjek kritikal

assalammualaikum dan salam sejahtera.

aku tengah serabut sekarang. esok test dan satu benda pon aku tak paham dan aku tak taw esok aku nak jawab apa. mungkin aku akan hantaq kertas kosong ja kot. mungkin!

ok! intro paling pendek dalam sejarah aku berbelog :) neh nak masok content. actually, aku tengah teringat sesuatu la. hurmm.. semua sebab satu lagu neh. kau yang bernama seri. pernah dengaq tak? sedap lagu neh. aku suka. lagu neh tak da kaitan pon dalam hidup aku. tapi, bila aku dengaq terlalu banyak kali sangat lagu neh, aku macam errrr.. macam mana nak explen tak taw. aku macam terlebeh menghayati lagu la. dan secara automatik, aku akan jadik sedeh.

well, aku memang macam neh. dengaq lagu pon boleh reyau. kadang kadang tengok kuceng tepi jalan tak dak mak pon aku sedeh macam tengok bayi kena buang. aku pon kadang kadang tak paham dengan aku. nak kata lembut hati, errr.. betoi la kot lembut hati. erk?

luaran kasaq belom tentu dalaman pon kasaq kan? ahahaha. entah la. tapi seriusly. aku tak suka. rimas. malas nak ingat benda benda yang pernah wat aku down bertahun tahun. tiap tiap malam bantal basah sebab nanges. esok pagi bangkit tidoq mata sembam. p kelas suma pakat dok puji sebab depa ingat aku stay up sebab study. ceh =,='

bertahun aku amek masa nak recover. tapi kadang kadang, sebab satu lagu, aku boleh sedeh balek macam dulu. teringat balek. adoyai.sangat sangat tragis. sebab tu sekarang, bila orang cakap, tak maw ka jadi macam dulu? oh please. aku tak maw! serius!aku dah cukup bahagia dengan hidup aku sekarang.

orang cakap kalau nak lupa benda benda sedeh, cuba bercinta tengok. hahahahahahahaha. statement paling lawak abad neh. benda neh available untuk orang laen. tapi bukan untuk aku. bagi aku, bercinta punca segala masalah(i mean cinta between laki pompuan yang boleh kawen)
paranoid ya marlin? yes i do! haha. kalau nak hidop aman, jangan bercinta. cukupla setakat admire, minat minat cam tu ja. sakit hati tak selalu dapat, dosa pon tak selalu buat :)

orang boleh cakap pa ja kat aku. pengecut ka, penakot ka, apa apa ja la. aku tak kesah sebab aku taw diri aku. orang laen boleh cakap, boleh tengok, boleh nasihat, boleh kongsi masalah, tapi yang nak menanggung segala beban, diri sendiri jugak. so, fikir lah baek baek. xpayah la nak try try kalau rasa diri tu tak cukup serius.amaran kepada diri sendiri. sebab aku sekarang tengah nak menghampiri ke arah tettttttt.. hahaha. aku tengah try nak bercinta balek sekarang. hahaha. serius aku tak suka tapi aku sendiri tak boleh control perasaan sendiri =,=

love never fails? boleh pergi mati dengan statement neh :)

p/s: entry cacamerba. aku pon tak taw benda pa yang aku cuba nak sampaikan =,='
aku just harap 'dia' tak taw aku suka dia sampai bila bila. so, aku tak kan bercinta! ehehe :p

Friday, March 4, 2011

perempuan hebat!

amaran: entry ini bukan bersifat berat sebelah :)

ehemm !
assalammualaikum dan salam sejahtera :)

ok. tajuk entry macam hapa ja kan? lelaki tengok mesti tak dak mood nak baca! hahaha. heh! abaikan! sebab apa aku buat tajuk entry ala ala berat sebelah neh?

sebab aku kaum yang HEBAT tu! haha. dah nama pon aku perempuan, mesti la aku kena puji aku! hehehe. sebab apa aku cakap kaum aku hebat? meh sini cek nak ceghita :p

hebat tak? hahahahaha

pernah tak kaum adam neh terfikir betapa susah nya jadik kaum hawa macam saya(tetiba ja tukaq jadik saya) yang comel neh? pernah tak? confirm tak pernah! kan? dah taw dah. hampa memang. kurang alert dan sensitip terhadap isu semasa.susah hampa taw dak.......

tambah tambah kalau libatkan isu hati dan perasaan. contohnya:

A: wei! aku nak cakap something kat ang neh!
B: pa? cakap ja la.
A: errr... etceli, aku dah lama usha ang. dari stat kita masuk sini lagi. makin lama aku usha
ang, makin syok aku kat ang. so, kesimpulannya, aku nak cakap aku dah suka cinta sayang kat ang <3
B: errr...*blushing*

ok. situation neh nampak normal kalo si A adalah lelaki dan si B itu perempuan.mesti tak lama selepas ini, selamatlah mereka dua ini berkapel(selamat berkapel ja la.yang lain belom tentu selamat g). sebab perempuan suka ja kalau lelaki berterusterang macam neh. tak payah nak guna ayat yang berbunga bunga pon :)

tetapi! situasi ini akan jadi kurang normal kalau si A tu perempuan dan si B tu lelaki. dan andaikata kalau mereka berkapel pon, mesti timbul komen komen yang sebegini:

komen 1: helehhh, maw dia tak dapat kapel dengan si B tu. dia yang ngorat dulu. cuba kalau dia tak ngorat, confem si B tu tak kan pandang dia lansung ah!
komen 2: tak malu gila si A tu. dah la perempuan. boleh lak p tackle mamat B tu. ingat dia cantik sangat?
komen 3: alaaaa..hampa jangan risau la. depa tu mesti tak lama nya. si B tu mesti main main nya tu.

=,=''

dan yang lebih mengecewakan, kadang kadang, betol ja komen komen negatif ni. memang sungguh terjadi! kalau perempuan yang mulakan, mesti relationship tu tak kan bertahan nya. jarang sangat couple macam neh akan bahagia hingga ke akhir hayat :(

gambar kat googlepon menyokong statement aku.
p/s:lelaki mcm neh patut kena 'kasi' ja. puas hati aku. ingat perempuan neh mainan hapa?


so, perempuan! akan lebih cenderung untuk pendam perasaan suka mereka itu. amat lah sadis ok. dan akhirnya, mereka akan melepas(bukan u'uk ok) jejaka idaman mereka itu. dan situasi yang sama akan berlaku pada jejaka jejaka seterusnya. amatlah sadis ok?(ulang dua kali! point penting neh!)

dah tu, tang mana hebatnya perempuan kalau dah jadik lagu neh(baru nak masuk content, intro bukan main panjang)nampak lagi cikai ada r.oh no no no. hebatnya perempuan kat sifat pemendam mereka itu la! woi! hampa ingat senang ka nak pendam pendam neh. try buat tengok. hampa(lelaki) mesti tak leh nya. sama ada hampa akan gitaw ja kat perempuan yang hampa suka tu or hampa akan tukaq sasaran(memandangkan perempuan yang hampa suka tu hot sangat tak padan lansung dengan hampa)

tetapi tidak bagi kaum perempuan(kaum hebat). mereka kadangkala boleh memendam perasan itu bertahun lamanya. usha dari jauh. curik curik bagi hadiah bawah meja, dalam raga moto, atas cermin kereta :) usha fb si jejaka idaman(JI) 2 minit sekali. kadang-kadang, siap buat bookmark g fb,twitter,formspring,blog si JI. dalam kelas/tempat kerja, leher asyik teleng sebab seminit sekali dok usha JI(kalau kelas/tempat kerja sekali la) dan macam macam lagi perkara luaq alam mereka boleh lakukan kecuali! meluahkan perasaan kepada si JI :(

kesimpulannya, perempuan jadik hebat sebab mereka ada perasaan malu. malu kan kalau nak mula first step. memang ramai yang cakap sekarang orang dah tak kesah. lelaki perempuan sama ja. tetapi! bagi aku, perempuan tetap kena pelihara sifat malu tu. perigi tak kan sesekali mencari timba. perigi akan tetap menunggu kedatangan timba idamannya yang telah ditentukan sejak azali lagi(mengamuk cikgu bm aku kalau dia baca blog aku.haha. eh, bajet hot plak macam la cikgu tu ada masa nak baca blog neh) :p

pendapat aku neh umum ok. da ja sekarang kaum perempuan yang dah advance. no hard/heart feeling ok? pendapat ja pon :)

p/s: saya seorang pemendam perasaan yang hebat! syhhhh..rahsia neh! ;p