stalker!hahaha

Thursday, April 28, 2011

Hargai yang tersayang


bila boring sebab exam dah habes :)

Assalammualaikum

Tadi aku wat facebook newsfeed walking. Hahaha. Tiba-tiba terjumpa benda alah neh. Sangat manis tau bila baca. Rasa macam
''Oh! Bila la aku boleh buat macam neh agaknya eh? hahaha''

So, terdetik kat hati nak kongsi dekat blog neh. Eheh! :p

Ini ialah senarai 10 hadiah yang paling senang dan sesuai diberikan kepada sesiapa sahaja yang kita kasihi ~ ibu, bapa, suami, isteri, saudara-mara, anak dan sebagainya. Contoh di bawah ini lebih menjurus kepada hubungan lelaki-wanita, sila ubahsuai jika ditujukan kepada orang lain. Pilihlah satu atau pun semua.


1. Hadiah Mendengar: Berikan hadiah ini kepada yang memerlukan, dan kamu hendaklah benar-benar mendengar apa yang dikatakan. Jangan mencelah, jangan berangan-angan dan jangan merancang bagaimana kamu hendak membalas.


2. Hadiah Tanda Kasih: Jangan kedekut memberikan pelukan, ciuman dan ramasan tangan. Biarkan tanda-tanda kecil ini tunjukkan kasih dan sayang yang ada di dalam diri kamu.


3. Hadiah Sehelai Nota: Ia mungkin ringkas seperti "Sayang Awak" atau sesuatu yang kreatif seperti sebuah puisi. Letakkan nota-nota ini di tempat yang tidak disangka oleh orang yang dikasihi.


4. Hadiah Ketawa: Berikan sesuatu yang melucukan seperti gambar kartun atau artikel. Mesejnya ialah, "Saya suka ketawa bersama awak."


5. Hadiah Puji-Pujian: Sesuatu yang simple seperti "Warna biru memang ngam dengan awak" atau "Sedap masakan awak" mempunyai nilai yang tinggi kepada orang yang mungkin merasa dia


6. Hadiah Bantuan: Tolong basuh pinggan mangkuk, buang sampah, jaga anak, dll.


7. Hadiah Bersendirian: Adaketika kita hanya mahu bersendiri. Peka kepada saat-saat itu dan berilah masa dan ruang untuk dia bersendiri.


8. Hadiah Keceriaan: Cuba sedaya upaya supaya kita sentiasa ceria apabila bersama orang-orang yang dikasihi.


9. Hadiah Riadah: Sertai sesuatu sukan/aktiviti yang disukai oleh orang yang dikasihi. Kalah pun tak apa, kamu masih menang.


10. Hadiah Doa: Selalu berdoa untuk kesejahteraan orang-orang yang dikasihi dan beritahu mereka yang mereka setiasa berada di dalam doa kita.


love is in the air. buah strawberry pon dah jadi bentuk love. haha


Manis tak? Hahaha. Manis kan. Rasa macam, nak buat dan kita pon nak orang buat kat kita. Ehem! Post aku makin hari makin nak berjiwang ja neh. Hahah. Aku pon tak tau kenapa. Nak kata sedang bercinta, tak pon. Hahah. Entahlaaaaaaa :p


p/s: sedang ingin bercinta kot? hahah :p

Friday, April 22, 2011

Kenapa Exam Perlu Wujud?

tensionnnnnnn gila :(

Assalammualaikum

Serius aku tension hari neh. huwawawa. Tak tau la pasai pa. Tiba-tiba rasa macam nak merajuk. Pastu rasa macam nak suruh orang pujuk. GILA! Aku nak merajuk kat sapa? Dan yang paling penting, sapa la yang teringin nak pujuk aku? Aiseh. Neh tak laen tak bukan, exam lah punya pasal!

study punca utama tension :(

Grrrr. Time exam ja hormon aku jadi tak betoi kalah orang period neh. Hari kedua exam pi wat benda errr... kurang bijak lagi! Boleh pulak tak bawak kalkulator time paper inorganic chemistry. Gila! Nak menganga hantaq kertas kosong ka Cik Marlina oii!

Lepas tu, ada la orang tu, dia tak wat salah apa pon, tiba-tiba aku nak tacing-tacing segala alam kat dia. Whatthe? Demam ka Marlina? Sasau ka? Ka ang angau? Hahahaha. Rasa-rasa macam yang last tu kot. Angau kat seseorang yang tak patut diangau-angaukan. Parahhh!

Tapi tak pa, tunggu ja final paper. Nanti normal balik lah neh. Biasalah tu. Time tengah tension ada orang care. Memang wat aku syok sendiri laa. Tu yang bila dia wat bodo aku rasa macam nak hempuk kepala dia dan cakap, tolong care lagi kat aku boleh tak? Aku dah nak tersuka kat ang neh. Baik ang bertanggungjwab lekaih! Hahaha. Mau dia lari ketakutan kalau aku buat macam neh.

So, kesimpulannya, tak jadi la nak suka kat dia. Hahaha. Rasa macam benda neh tak patut muncul ja. Wrong timing kot. Bukan suka betoi. Terpedaya sebab tengah tension. Sekian :)

p/s: tapi serius dia sweet. ehehe :p

Thursday, April 21, 2011

kalau dah sayang..

entry sewel di musim exam :p

Assalammualaikum!

Hey semua! Hari ini nak ajak kawan-kawan semua mengimbau sedikit sebanyak tentang sejarah hidup saya. Hihihi. Tak sudi baca pon takpa. Saya lagi suka. Eheh :p

Ok. Masuk mood 'aku' balek. Cerita nya macam neh,ada member aku pernah cakap kat aku yang dia kagum dengan aku. Sebab nya? Dia cakap, sebab aku still boleh baek dengan ex aku walaupon pernah bergaduh teruk. Teruk la kan sampai boleh break. Hahaha.

Jawapan aku? Alaaa... small the matter ja tu. Anggap la mamat tu bukan jodoh kita. Forgive and forget. Pastu, baru boleh cari baru. Kalau ang sentiasa hidup dalam persaan tak suka,benci,meluat dekat ex ang tu, sampai ke mati ang akan hidup dibayangi dia. Perlu ka hidup macam tu? Tak perluuuu. Sangat-sangat tak perlu. Dia bahagia dengan orang laen, kita pula merana sorang-sorang mengenang kisah duka. Cehh. Tak style lansung lah!

So, kalau kita memaafkan dia, secara lansungnya kita akan boleh berkawan dengan dia tanpa sebarang rasa dendam di hati. Kan simple tu? kan kan kan? Tak gaduh nak santau, bomoh segala bagai aih. Syirik semua tu! Berdosa besaq taw!

''Helehh, ang sembang kencang noh marlin. Macam ang tak pernah maki/kutuk/hamun/seranah dia time hampa lepas break dulu? Siap reyau sampai bengkak mata-mata. ceh'' Kata miss dot dot dot...

Eheh! Hehehehehehehehe. Ok. Yang neh memang tak boleh elak la. Biasa la budak-budak. Tak matang lagi. Normal la tu. Dah kena tipu tak kan nak puji/sanjung lagi kan? Gila hapa? Lepas kena tipu tak kan nak ketawa/bersuka-ria/gelak lagi kot kan? Tapi! Benda neh tak payah la nak layan lama-lama. Layan ala-ala kadar sudah. Baru hidup Bahagia :)

''Tapi ang tak taw wei. Aku sayang dia gilaaa. Dah lama kot kami couple. Sampai hati dia wat camneh kat aku. Macam mana aku nak lupa dia?'' Miss dot dot dot berkata lagi.

Erk? Tu la. Laen kali kalau nak bercinta pon, simpan hati hampa tu sikit kat diri sendiri. Jangan bagi semua kat dia. Sebab, bukan ada tulis kat dahi dia pon yang dia bakal setia kat hampa sorang ja. Dan takdak tulis jugak kat pipi dia yang dia confirm nak kawen dengan hampa suatu hari nanti. Ok? Kalau dah terbagi semua jugak, berdoa la. Benda neh selalu aku buat kalau dah rasa helpless sangat. Bukan pasal cinta ja. Pasal semua benda :)

jaga hati hampa elok-elok naa :)

Apa-apa pon,ingat! Bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor. Yang patah tumbuh, yang hilang berganti. Mana taw nanti kot kot hampa dapat pengganti yang lagiiii superb dari ex hampa tu ka. haaa. tak ka untung! chill bebeh.

p/s: single lebih menarik sebenarnya. Haha. Bak kata orang yang serik bercinta macam saya :p

Monday, April 18, 2011

exam =,='

minggu jadi skema sat :)

assalammualaikum!

hehe. exam weh exam! tak sangka semester dua aku kat usm neh dah nak habes. means, aku ada lagi 2 tahun ja kat sini. hurm. sedih! sebab rasa macam tiga tahun untuk jadi student u tak cukup ja. nak lagi nak lagi! nak extend lah macam neh! opppsss... tarik balik! tak mau ah. takot kawen lambat. hehe :p

hari ini hari pembuka exam. errr? hari first exam! haaa, baru betoi. hari first dan aku dah blur. hahaha. blur yang teramat. cari tempat duduk pun tak jumpa. nervous? ha. ha. ha. yela kot. aku rasa lebih kepada tak cukup tidur. badan penat. hurm. padahal dah sedia maklum dah, jangan tak tidur malam sebelum exam. tapi ketegaq nak buat jugak. dulu zaman sekolah dah penah jadi dah macam neh. bukan nak amek iktibar. haih!

sebut zaman sekolah,teringat time jawab spm dulu. gambaq esklusif neh.aku suruh pengawas tolong amek kan.hahaha. last paper, fizik yang tercinta <3

neh yang close up. hahaha. comot gila muka budak sekolah. huahahah :p

hasilnya, aku menjawab dengan keadaan separa sedar. mula mula, langsung tak boleh tulis sebab tangan menggeletar. yela, tak makan dari malam. tidur pon tak. kalau result teruk memang tak boleh nak salahkan sapa sapa la. terbukti diri sendiri salah!

tapi kan, tak tau la sebab apa, aku rasa bahagia ja sejak akhir akhir neh. ehem! hehehe. serius. walaupun penat, terkejar sana sini arrange program, pergi meeting, study sampai tak tidur malam, typing document sampai bengkak mata.. tapi! aku rasa macam enjoy ja. haha. maybe sebab aku buat benda yang aku suka disamping orang yang aku suka kot?

thanks to family gapp. kak aini, mey mey, basirah, ikmal, mizah, amirah etc. aku rasa macam aku boleh jadik gila kalau depa semua neh tak da. depa yang dengar masalah, orang yang betol betol ada time susah senang. huwaaa.. tiba tiba rasa mata macam nak berair. tak mau sambung tulis dah. eheh! ada la sebab sebab nya yang tak boleh dinyatakan di sini :)

neh la kak aini :)

mey mey dan ikmal :)

dua dari kiri~ basirah dan mizah :)

p/s: thanks a lot. anda semua sangat berharga bagi saya :)


Monday, April 4, 2011

.

ok. mood swing. kalau jumpa aku tepi jalan, sila lari jauh jauh

assalammualaikum

mood swing. bukan bermakna aku bad mood. hanya mood tak betul ja.(cubaan takmaw mengaku diri tu tengah bad mood) hurmmm =,=

kadang kadang, aku pon tak sedar. tapi bila dah lama lama, baru tersedar. eh, aku tengah nak ke arah bad mood neh! pastu, aku cepat cepat tenangkan diri. tapi, kali neh, aku nak biar ja. follow the flow. sebab aku rasa macam dah lama tak wat perangai macam neh.

so, cara aku melayan mood yang bakal bad neh ialah dengan berdiam diri. yeah. DIAM. kalau orang tanya, mula jawab sepatah ja. ini pon dah cukup baik. most of the time, aku angguk geleng ja. tapi ini hanya available kepada anyone yang buat aku bad mood ja. aku bukan jenis marah orang lain, lepas kat orang lain. ini perbuatan kejam.

and and and, aku hanya akan masuk dalam fasa berdiam diri bila:
  1. tengah marah
  2. tengah sedih
  3. tengah lapar
  4. tengah penat
  5. tengah sakit tekak...errr
  6. tengah merajuk
  7. tengah meluat. atau lebih tepat lagi, bila dah meluat/benci
  8. tengah PMS. opsss
  9. tengah mood swing macam sekarang

hello. seriusly aku tak suka nak tulis blog cakap pasal benda neh. tapi tu la.aku tengah sakit hati. ok. tambah satu benda lagi untuk list yang kat atas tu. aku tengah bengang jugak. grrrr. tapi takpa, time will heal everything. aku bukan senang nak marah. tapi once aku dah marah/terasa, kecenderungan untuk aku berdendam sangat tinggi :)

seronok kan boleh buat muka ketat dengan aku? haha. tapi takpa, teruskan. aku memang suka. ok. aku admit. ang baik. mana la layak aku nak kawan dengan ang. tak pa la. fine. boleh la ang get along dengan kawan kawan ang yang lain lepas neh. aku pon macam tak dak keinginan nak baik baik dengan ang dah. ok. aku dah malas nak taip sebab rasa rasa macam nak terkeluaq benda tak elok ja kalau aku terus menaip. ok stop!

p/s:harap harap esok mood aku makin ok. nak pergi berkempen kat budak budak sekolah neh. go tangisan jiwa!

Friday, April 1, 2011

happy birthday AzyanHazwaniZulkifly



1 April 2011 :)

assalammualaikum :D
dah jengket tapi aku still pendek. haisyhh =,=''

tengok tajuk! azyan! terharu dak? aku taw ang terharu. tak cakap pon aku taw dah. huahaha. ok ok. dah dah, jangan reyau. hahaha :p

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 20! *boom 20x~ tembakan meriam 20 kali*

waaaaaa...teringin nak wish face to face! wat prank! makan cake! peluk cium ang! boleh imagine ja la. eheh. rindu wei. nak sembang sembang sampai ke pagi cakap pasal cinta monyet yang tak kesampaian. haha. aku taw ang kadang kadang boring dengaq. tapi aku wat wat macam tak paham. kehkehkeh.

rindulah zaman kita sebilik dulu. zaman sama sama naif. sama sama nak wat jahat padahal diri tu tak jahat tara mana pon. zaman reja nak rebel ja padahal orang suro wat benda baek. zaman kena denda ramai ramai. kena rotan, kena cubit. eh, ang mana kena rotan! grrrrr... tapi cubit 2 paling best. hahaha. :p rindu rindu rindu!

pastu, aku nak bagitaw neh, aku tak kesah pon kena usik ngn ang sampai nanges nanges. tapi harap ang tak wat dah. hahah. alaaaa, kalau sekarang ang wat pon, aku tak nanges dah aih. dah kebal. tak men r layan layan perasaan neh. zaman kanak kanak dulu boleh r. huahaha

satu g, jangan dok gaduh gaduh sangat la dengan syafiq tu. ang dah besaq dah. matured sikit! kehkehkeh. lagipon, hampa neh tak lama dah neh. tak lama g, aku bakal jadi auntie marlin la. hehehe :p

kalo kawen aku nak jadik pengapit. aku tak kira la ang nak susun macam mana kan. tapi aku tetap nak jadik gak! so, make sure kawen awai dari aku ok? hehe

pastu, soory sebab lately aku macam jarang contact dengan hampa. macam tak syok la plak kan. rosy ngasat ngasat! ang mai la selalu lawat kakcik ang. boleh jumpak aku. aku xdak kakcik kat alor gajah nak p sana selalu. hehehe

lastly,aku doakan ang semoga berjaya di dunia dan akhirat, panjang umur, diberkati Allah selalu, terlindung dari segala malapetaka, terhindar dari sebarang maksiat, cepat bertemu JODOH. amin:)

p/s:hadiah nak aku post ke mana? alor gajah? rumah lama? rumah baru?ka rumah SYAFIQ? hehe :p

gambar hiasan. hahaha. rindu zaman sekolah :)