stalker!hahaha

Thursday, April 28, 2011

Hargai yang tersayang


bila boring sebab exam dah habes :)

Assalammualaikum

Tadi aku wat facebook newsfeed walking. Hahaha. Tiba-tiba terjumpa benda alah neh. Sangat manis tau bila baca. Rasa macam
''Oh! Bila la aku boleh buat macam neh agaknya eh? hahaha''

So, terdetik kat hati nak kongsi dekat blog neh. Eheh! :p

Ini ialah senarai 10 hadiah yang paling senang dan sesuai diberikan kepada sesiapa sahaja yang kita kasihi ~ ibu, bapa, suami, isteri, saudara-mara, anak dan sebagainya. Contoh di bawah ini lebih menjurus kepada hubungan lelaki-wanita, sila ubahsuai jika ditujukan kepada orang lain. Pilihlah satu atau pun semua.


1. Hadiah Mendengar: Berikan hadiah ini kepada yang memerlukan, dan kamu hendaklah benar-benar mendengar apa yang dikatakan. Jangan mencelah, jangan berangan-angan dan jangan merancang bagaimana kamu hendak membalas.


2. Hadiah Tanda Kasih: Jangan kedekut memberikan pelukan, ciuman dan ramasan tangan. Biarkan tanda-tanda kecil ini tunjukkan kasih dan sayang yang ada di dalam diri kamu.


3. Hadiah Sehelai Nota: Ia mungkin ringkas seperti "Sayang Awak" atau sesuatu yang kreatif seperti sebuah puisi. Letakkan nota-nota ini di tempat yang tidak disangka oleh orang yang dikasihi.


4. Hadiah Ketawa: Berikan sesuatu yang melucukan seperti gambar kartun atau artikel. Mesejnya ialah, "Saya suka ketawa bersama awak."


5. Hadiah Puji-Pujian: Sesuatu yang simple seperti "Warna biru memang ngam dengan awak" atau "Sedap masakan awak" mempunyai nilai yang tinggi kepada orang yang mungkin merasa dia


6. Hadiah Bantuan: Tolong basuh pinggan mangkuk, buang sampah, jaga anak, dll.


7. Hadiah Bersendirian: Adaketika kita hanya mahu bersendiri. Peka kepada saat-saat itu dan berilah masa dan ruang untuk dia bersendiri.


8. Hadiah Keceriaan: Cuba sedaya upaya supaya kita sentiasa ceria apabila bersama orang-orang yang dikasihi.


9. Hadiah Riadah: Sertai sesuatu sukan/aktiviti yang disukai oleh orang yang dikasihi. Kalah pun tak apa, kamu masih menang.


10. Hadiah Doa: Selalu berdoa untuk kesejahteraan orang-orang yang dikasihi dan beritahu mereka yang mereka setiasa berada di dalam doa kita.


love is in the air. buah strawberry pon dah jadi bentuk love. haha


Manis tak? Hahaha. Manis kan. Rasa macam, nak buat dan kita pon nak orang buat kat kita. Ehem! Post aku makin hari makin nak berjiwang ja neh. Hahah. Aku pon tak tau kenapa. Nak kata sedang bercinta, tak pon. Hahah. Entahlaaaaaaa :p


p/s: sedang ingin bercinta kot? hahah :p

2 comments:

IkmalHisyam said...

nk hadiah?? :p

Marlina :) said...

nak mana 1? semua available kecuali number 2! hahaha.