stalker!hahaha

Wednesday, May 25, 2011

Nur Kasih

rasa annoyed kat somebody tapi mood still ok lagi :)
Assalammualaikum !

Perasan tak sejak akhir-akhir neh, orang selalu ja cakap pasal cerita neh. Baik di TV,Blog, Facebook, Twitter mahupun dalam percakapan seharian. Even time aku tengah tulis benda alah neh pon, aku dengar iklan pasal cerita neh kat TV.Haisyhh.. Kalau la sekarang bukan musim cuti, aku rasa la kan, aku dah sampai dah kat GSC Queensbay dah neh.

tiz cantik kan? hahaha

Seriously, Nur Kasih The Movie adalah filem Melayu kedua yang aku rasa excited nak tengok. Hahaha. First, of course la Lagenda Budak Setan kan. Memang tak leh lawan la. Cerita tu aku layan novel dia dari zaman sekolah lagi. Nur Kasih ada novel? Tak dak kan.. Hahah

Apa yang special nya cerita neh sampai aku sanggup tulis blog neh? Actually, dulu, serius aku tak teringin pon nak tengok cerita neh. Waktu zaman matriks dulu, setiap Jumaat ja, mesti kecoh punya bilik TV dengan cerita neh. Aku siap kutuk-kutuk lagi kot. Hahah. Apa yang best sangat la cerita neh tak tau.

Balik rumah, adik aku pulak dok sambung cerita cakap Nur Kasih best la, hero hensem la, heroin cantik la, blablabla.. Whatever! Aku dengar ja la time tu. Layan tak pon. Adik aku kutuk pon aku wat tak tau ja.

Tiba-tiba, bila cerita neh difilemkan, aku pon tak tau kenapa tiba-tiba aku jadi excited kalah adik aku neh. Serius pelik! Maybe sebab aku tengok video clip theme song dia kot. Tengok video clip pon dah rasa sedih.. Kalau tengok filem terus? Hahah. Tak tau la. Double triple sedih la kot? Hahaha. Tu yang aku teringin sangat nak tengok neh!

Errrr..masalahnya sekarang, bila,di mana dan dengan siapa aku nak tengok cerita neh? Rasa macam nak kena tunggu adik aku habes orentasi, lepas tu heret dia terus pegi Jusco. Haha. mesti dia berterima kasih kat aku nanti sebab tolong dia release tension lepas dia orentasi. Kan3? Ehemm.. Bijak jugak aku neh! Hahah. Nak lagi gempak, heret dengan mak aku sekali. Ayah pon! Satu family la senang! Hahah

p/s: harap-harap sempat tengok kat movie theater cerita neh!

Tuesday, May 24, 2011

Soroton hari pertama, cuti bermula :)

lalalala... home sweet home :D
Assalammualaikum!

Saya sangat gembira hari neh. Hahaha. Hari neh jugak tak nak cakap pasal penat, tak larat, tensen dan sebagainya. Sebab memang hari neh mood sangat-sangat baik. Ehemmm..

Oh ya. Lupa nak cakap yang jangan tanya pasal result kat aku. Sebab sampai ke saat ini, aku tak check lagi result. Harap maklum. Dan aku bercadang nak check result bila pengumuman raya keluaq kat TV. Hahah.. Yeah. I'm serious here. Tak main-main. So, sila jangan tanya pasal result dekat aku. From now on! Hahaha :D

Cuti aku baru saja bermula. Tapi tak lama pun, sebab nak kerja pulak lepas neh. So, cuti tak cuti sangat la. So, demi tak mensia-siakan cuti aku, aku bangun awal tau hari neh. Pagi-pagi buta dah bangun. Oh, aku sangat kagum dengan diri sendiri pagi tadi. Bukan senang tau Nurul Marlina binti Mohd Salleh nak bangun awal pagi di hari cuti. Satu tepukan gemuruh untuk diri sendiri!! :D

Pastu kan, tolong-tolong mak sikit. Eh, tolong banyak! hahaha. Bertanya khabar kat kuceng. Semalam tak sempat tanya sebab sampai rumah terus masuk bilik. Lepak kat katil sampai tertido. Pastu aku online. Ehehe. Bukak youtube. Tengok tutorial cara nak pakai shawl. Hahah. Gila! Kena kutuk dengan mak semalam sebab pakai shawl serebeh macam orang gila. Tu yang pagi tadi semangat ja jelajah youtube carik ilham nak pakai shawl. Hahaha :)

Pastu, bila petang sikit, pergi melawat adik manja kat UiTM Seberang Perai. Cait punya budak. Hahahah. UiTM tu dengan rumah aku macam jiran ja kot. Tu pon, time kami pegi tengok dia kan, boleh dia tayang muka macam asam kecut dengan suara yang ala-ala baby nak nangis dah. Hahah. Kesian tu kesian la. Tapi nak tergelak pon ada gak. Baru dua hari masuk situ, kena buli sikit, dah nak nangis segala bagai. Tapi aku paham la. Aku tak leh comparekan aku dengan dia. Dia mana pernah kena orentasi lagi. Aku neh dah jemu. Dari form 1, form 2, form 4, PLKN, Matriks dan USM. Sampai dah muak la dengan orentasi neh. Macam dah tak thrill dah. Hahah. Riak sat :p

nampak tak muka adik manja aku neh? haha

Pastu pergi makan laksa dengan mak. Neh kalau cakap kat adik aku, mau dia meraung nak ikot. Ehehe. Oleh itu, aku sebagai kakak yang baik tak report la kat adik aku. Tapi seronok ja lepak dengan mak aku tadi. Berdua :) Rasa macam sweet sangat. Sembang-sembang. Kongsi air. Yela, anak-beranak jenis tak minum banyak. rugi la kalau order 2 air. Sweet kan? Ahaha :p

Dalam dok sweet tu, mak aku dok try nak korek rahsia aku. Hahaha. Serius mak aku licik. Cess.. Patot la aku licik jugak. Genetik la neh! Hahaha. Dia suspect aku ada balak baru skang. Huahaha. Aku cakap ja straight. Balak tak da lagi la mak. Skandal ada la. Huahaha. Dia senyum ja. Green light :) Ahahaha.

haha. ya ya, aku tau aku hodoh time neh. nak tunjuk muka mak aku dengan aku ja la.. padan muka adik aku gambar dia half ja. huahah :p

p/s: dulu waktu aku bercinta masa zaman sekolah, mak aku pernah larang. dia cakap, kalau dah sampai masa yang sesuai, mak tak kan larang aih ber'kawan' macam neh. aku rasa la kan, dah sampai kot masa yang sesuai tu. ahaha :p


Tuesday, May 17, 2011

Dekat di hati :)

kerja-kerja makin bertambah :)
Assalammualaikum!

Hello hello semua! Hari neh mood saya baik walaupun agak penat. Hahaha. Asal tulis blog ja mesti cakap pasal penat. Macam buat kerja teruk sangat ja. Hahaha. Inilah yang dinamakan hyperbola. Kehkehkeh :p

Tapi, serius la! hari neh penatttttt tau! Sebab tadi siang pergi main netball. Waaaaa.. nampak tak mata tengah bersinar-sinar time tulis perkataan netball neh. Hahaha :D Memang kalau tanya kat aku la kan, game apa yang paling dekatt sangat dengan hati aku, aku tanpa segan silu akan jawab, netball,netball dan netball! Walaupun sekarang dah tak la terer sangat main kan, tapi, still, aku sayang sangat-sangat kat game neh.

contoh mata bersinar-sinar. haha. tujuan asal tayang gambaq neh sebenarnya nak tunjuk lens baru. ehehe :p

Sebab aku rasa benda yang paling terbaik pernah aku buat ialah dengan perform agak cemerlang la dalam game neh. Masa zaman aku sekolah dekat High School Bukit Mertajam dulu. Kiranya team kami tak pernah la tak masuk final. Sekali tu kan, kalah waktu semi-final, mau meraung jugak la 1 team. Team netball HSBM, team terbaik pernah aku join :)

Lepas dah pindah sekolah, aku start involve game lain. Sebab malas nak bersaing. Ramai sangat pulon dengan netball neh. Start dari sini la, skill aku macam down sikit la. Tapi sampai sekarang, kalau orang ajak main, boleh lagi la nak main dengan skill yang agak berkarat neh. Eheheh :p

So, tadi! Pergi teman kak aini jadi ref dekat IKBN Bukit Mertajam. Lepas habis semua game, kami pulak yang main! Ahahah. Seriusly rasa heaven gila! Hahah. Automatik segala perangai aku waktu dalam padang terbawak-bawak tadi. Aku kalau tengah main, memang akan focus dan tak cakap banyak sebab nak simpan energy la kononnya kan. Haha. Tapi tadi bila sedar yang aku tengah main-main ja neh, baru nak hu ha hu ha balik. Hahah. Ntahpapa ja :p

p/s: tak sangka pulak mey mey boleh main netball. hahah :p


Sunday, May 15, 2011

Tetapkan hati!

sangat penat. tapi happy :)
Assalammualaikum

Rasa macam dah lama tak conteng-conteng kat sini. Memang agak lama pon rasanya. Hoho. Rindu kot. Baru malam neh ja rasa macam nak tulis jugak walaupun banyak lagi kerja tak siapkan. Eheheh. Mulanya, nak cerita pasal kem PPSL yang aku pergi baru-baru neh. Tapi macam tak dak mood dah sebab dah banyak hari dah balik. Dah tak feel dah. Hahaha.

Tapi nak komen sikit la pasal kem tu. Serius kem tu ajar aku banyak benda la. Haha. Sebab buat pertama kalinya aku demam time kem. Sebelum neh tak pernah kot. Kononnya tough la kan. Sangat mencabar ok. Sebab aku kalau demam, aku tak perlukan ubat, aku kena tidur cukup ja. Gila apa kem nak bagi tidur lama-lama. Hahaha. Serius parah. Ada sekali tu aku tersengguk dalam LDK. Sekali kena gempaq dengan abang fasi, terus terkejut tak tidur-tidur dah. Malu punya pasal sebab semua gelakkan aku. Hahah. Bila aku hidu bam kan, dia cakap aku hidu gam. Erk?? Tapi dia sangat best! :)

Jungle trekking, akademi pengantin, survival cooking, mandi hujan blablabla. Paling perit, mandi hujan. Cuba bayangkan, anda tengah demam selsema, jungle trekking bawah hujan, siap main slide lumpur lagi, lepas tu, bila balik kem, dengan tak tidurnya, solat subuh dengan badan tak selesa, lepas tu, mandi hujan yang lebat nak mati. Gila! Lepas kena hujan tu, dah la tak boleh balik bilik, kena lepak kat luaq. Entah sapa entah aku pegi peluk. Ahaha. Sebab badan aku dah terketar-ketar kalah orang parkinson. Serius rasa macam nak menangis time tu. Sejuk teramat! Sumpah lepas neh tak nak mandi hujan dah!!!

Pergi dengan balik kem kena hiking. Ini tak la teruk sangat sebab aku suka hiking-hiking neh. Ehehe. Just badan aku ja la macam tak kuat sangat. Eh, dah banyak pulak aku melalut pasal kem. Ahaha. Tak sedaq kot. Eheheh :p

Ok, berbalik kepada tajuk entry, aku just nak bagitau yang aku dah berazam nak tetapkan hati aku lepas neh. Berkenaan dengan satu benda neh. Sebab bagi aku, kadang-kadang, sesuatu benda tu perlu dilepaskan sebab kalau disimpan pon buat menyakitkan hati ja :) So, aku nak tetapkan hati nak lepaskan benda tu. Aku dah penat dah. Sebab aku rasa macam aku sorang ja yang bertungkus lumus selama neh. Nak kan yang terbaik. Tapi pihak yang lagi satu??? Hanya Allah ja yang tahu apa yang dia fikir dan nak.

So, aku dah bertekad, dah buat keputusan nak lepaskan ja... Malas nak fikir dah. Kalau memang betol aku memang untuk itu, nanti benda tu akan datang sendiri kat aku tanpa perlu dipaksa. So, tak perlu duduk dalam fasa tengah-tengah macam neh sebab aku tak cukup kuat nak tanggung kalau jawapan benda yang aku tunggu neh negatif. Lagi lama simpan, lagi parah. Lebih baik lepas sekarang :)

p/s: sangat susah nak lepaskan sebab aku dah mula sayang....

Sunday, May 8, 2011

Rumit la jadi perempuan =,=''

penat sebab baru habis shopping...
Assalammualaikum :)

Mood baik walaupun penat. Hahaha. Mana boleh tak baik. Baru beli shawl baru 3 helai. hahah. 3 lagi? Hari tu 3 lens. Sekarang 3 helai shawl baru! Aaaaa. Tak sabar nak pakai. 2 lagi lens yang tempah tu pon tak pegi amek lagi. Oh! duit lagi!

yang paling atas tu kaler greyhitam, pastu pink dan purple! semua pashmina! :)

Lepas tu, facial cleanser pon dah habis tadi. Beli baru lagi. Baru minggu lepas beli shampoo,conditioner dengan shower gel! Eyeliner dark brown pon dah habis. Aku dah la tak suka pakai eyeliner hitam. Nanti nampak macam mata burung hantu ja. Kena beli lagi! Haiyaaa.. duit lagi....

Belum masuk cerita private stuff lain yang kena beli tiap-tiap bulan. Hahaha. Baru sedaq rupanya rumit la jadi perempuan neh. Banyak barang sangat. Kang kalau tak jaga semua benda neh, mula la suami/boyfriend complain. Pastu pasang scandal baru. Hadoiii..

Tapi kalau nak jaga pulak, rumit macam neh la. Neh belum masuk cerita baju dan seluar yang kalau boleh semua kaler dia nak ada, kasut dan beg yang tak pernah cukup satu, inner tudung yang kaler-kaler kalah kaler pelangi, segala keronsang dan aksesori tudung punyala banyak sampai boleh bukak kedai, cream muka, lip balm, perfume, blablabla. Kalau nak suruh aku list out semua benda yang normally perempuan guna, sampai ke subuh esok tak habis lagi menaip. Hahaha.

Neh baru luaran. Yang part dalam-dalam tak kira lagi. Rumit kan? Kadang-kadang, aku macam malas ja nak amik kisah pasal semua neh. Tapi tu la, tak kan nak comot, sememeh ja setiap masa kan? Perempuan kan naluri dia nak cantik-cantik ja. Hurm, nak wat macam mana kan. Dah memang diciptakan macam neh. Eheheh :)

Bagi perempuan yang tak detail sangat macam aku neh pon, aku dah rasa macam expense aku every month agak tinggi la. Tak tau la macam mana perempuan yang sangat-sangat menjaga penampilan diri. Berapa agaknya eh depa habiskan duit? Hahaha. Tak tau la. So, lelaki-lelaki di luar sana, jangan la selalu complain-complain sangat. Rumit tau jadi perempuan. Kalau rasa nak wife/girlfriend hampa sentiasa berada dalam keadaan yang tiptop, hulur-hulur duit la samaaa... Hahahahah :p

p/s: tiba-tiba baru sedar yang aku patut cari husband yang berkerjaya gempak. baru senang hidup. huahahahah :p

Thursday, May 5, 2011

Ayat-ayat Cinta

love is in the air :)
Assalammualaikum

Heheh. Ok. Tak payah kutuk. Aku tau aku dah ketinggalan. Haha. Berkurun lamanya baru nak melayan cerita neh. Ok hapa? At least aku tengok jugak. Ehehehe :p

Sedih la cerita neh! Huwaaaaa! Serious sedih! Aku memang dah menangis dah tadi. Agak-agak sampai part sedih ja kan, terus aku ajak adik aku keluar pegi beli KFC. Eh, dengan lens baru sekali. Tiga kaler. Waaaa! Tak sabar nak tukar-tukar kaler mata. Ehehe :)

tengok gambar pon dah nampak sedih kan? kan kan kan?

Eh? Nak cakap pasal Ayat-ayat Cinta la! Ha... Lepas keluar kan, aku macam tak sedih sangat la. Tak larat la nak nangis. Minggu neh dah banyak nangis dah. Ehehe. Pastu, bila balek, sambung tengok. Aku tak focus sangat. Sambil mesej, comment-comment kat Facebook etc. Dalam tak focus pon, agak touching jugak la tadi.

First, waktu Fahri kena tangkap. Pastu, Aisha call mak Fahri yang ada kat Indonesia. Time tu, dengar mak Fahri backup Fahri, memang sangat-sangat touching kottt. Serius boleh menitis air mata. Pastu, Aisha pulak punya la nak cover nangis dia kan, siap tutup gagang fon tu. Padahal dia meraung sama kuat ja dengan mak mertua dia tu. Sob sob sob :'(

Pastu, part yang Aisha nak suruh Fahri pegi kawen dengan Maria. Siap guna cincin kawen dia dengan Fahri lagi. Sangat menyentuh kalbu.. Aku cuba imagine aku kat tempat Aisha. Rasa macam tak terbuat kot. Dah la tengah pregnant time tu. Tak sanggup nya nak berkorban macam tu. Tak cukup kuat. Kalau jadi jugak kat aku la kan, at least aku akan suruh husband aku pegi beli cincin baru. Bukan guna cincin kawen kami. Part Aisha lari keluar dari ward Maria lagi la. Sedihhh......

Lagi.. Waktu Fahri bebas dari tuduhan rape Noura. Yang neh aku rasa lebih kepada rasa sedih yang seronok. Eh? macam pelik ja. Errr.. terharu kot? Haaaa.. Betoila. Part neh macam terharu sikit. Menangis kegembiraan la lebih kurang :)

Part yang Aisha macam berebut Fahri dengan Maria pun sedih jugak. Time neh, aku realise la, poligami bukan benda senang. Susah kot nak buat. Tak sanggup aku tengok husband sendiri mesra-mesra dengan perempuan lain dan aku tak boleh nak marah. Haisyhh, perasaan yang sangat tak boleh digambarkan. Tapi kita tak boleh reject poligami jugak kan? Mana boleh tolak hukum agama. Tapi aku mintak sangat-sangat husband aku nanti tak terfikir lansung nak berpoligami. Aminn :)

Last yang sedih, part Maria mati la. Mati time dia sembahyang. Sedih ja. Sebab Maria tak salah pon dalam cerita neh. Dia sangat baik. Aisha pon. Dua-dua baik. Fahri pon baik. Neh la yang dinamakan jodoh dan ketentuan. Hurmmm...

Habis dah review pasal cerita neh. Eheheh. Serious cerita neh sangat berbaloi untuk dilayan. Banyak pengajaran sangat-sangat. First time aku tengok movie yang ada unsur poligami yang betul-betul islamic punya. Tak da merapu macam kebanyakkan cerita lain :)

p/s : teringin nak lelaki macam Fahri. tapi dia terlalu baik untuk perempuan macam aku. hurmm..

Pelik!

huarghhhhhhhhh!!! mengantuk.....
Assalammualaikum :)

Dah habes pon satu hari yang membosankan. Ehehe. Aku tidur ja sepanjang petang tadi. Bangun-bangun, tengok jam, eh dah pukul tujuh la! Rasa macam baru lima minit ja tidur. Ahaha. Tak sedaq diri betoi!

Bila bangun tu, rasa macam blur sat. Sebab tidur depan TV. Aku rasa la kan, ada watak dalam drama kat TV yang terpasang tu, termasuk dalam mimpi aku. Huahaha. Serius pelik! Rasa macam aku berlakon sekali ja dengan Puteri Sarah Liyana tu. Ahaha. Cerita apa ntah kat TV3 pukul tujuh. Cinta Antara Kita kot tajuk dia. Ehehehe.

haaaa..betoi la tajuk cerita tu Cinta Antara Kita :)

Pastu, macam biasa, online, kacau orang, semakkan status orang, cakap fon, mesej-mesej, blablabla.. eh! Dah pukul satu dah. Tak sedaq lansung kot. Dan yang paling pelik kat sini, baru pukul satu, aku dah mengantuk! Serius tak remaja la hari neh. Ahaha. Mungkin mengantuk sebab terlalu bosan kot? Hurmm.. mungkin!

So, di kesempatan yang ada neh, aku mengambil kesempatan nak wish happy 20th birthday dekat my beloved, gorgeous friend, Puteri Nur Suraya atau nama mesranya yang aku sorang ja panggil, Pupu! Semoga cepat kawen Pupu ku sayang! Hahaha. Dah 2o tahun! Kesian Megat nak tunggu lama-lama. Ehehe. Rindu ang la weh :(

Pupu buat muka comel! ahaha :p

Eh, mengantuk dah hilang la pulak! Ahaha. Serius ang pelik hari neh Marlina oi! Hormon disorder nak menyerang lagi ka? Hahahaha. Rasa macam tak sebab mood macam tengah ok/happy ja :D

p/s : terfikir nak buat apa la esok untuk mengisi masa lapang? Zzzzzzzzz......

Wednesday, May 4, 2011

Tak jadi keluar....

neutral. kosong
Assalammualaikum :)

Selamat pagi! Eh, silap! Selamat tengah hari :) Dah pukul satu rupanya. Hahaha. Apasal rasa macam pagi lagi neh? Pukul satu tapi kat rumah lagi. Semalam rancang pukul 11 dah nak keluar. Ini maknanya, aku tak jadi keluar la. Hahahahaha. Eh, silap mood. Huhuhuhu :(

Mengada teruk! Hahaha. Cilok ayat coursemate aku. Kehkehkeh. Aku agak semangat la nak keluar hari neh. Siap suruh Hana mesej aku. Mesej ja. Tak perlu kol sebab aku senang terjaga. Suruh dia mesej sebab takot jugak pukul 11 aku masih terbongkang atas katil lagi. Dan memang aku masih lagi terbongkang time dia mesej. Pukul 10 kalau tak silap aku. Suro siap and siap cakap dia pon baru bangun. Haha. Dua-dua pemalas bangun lambat!

Tapi macam biasa, aku bukan jenis bangun tidur terus pegi mandi. Aku kena ada time bergolek-golek atas katil, mengelamun dulu, baru feel nak bangun. Haha. Tengah-tengah layan perasaan tu, tiba-tiba fon berbunyi. Eksaited sat kot-kot secret admirer mesej ka. Tengok-tengok Hana lagi! Pesal lak budak neh. Tak kan dah siap. Magik!

Rupa-rupanya dia nak cakap kami tak jadi keluar sebab Laily and Fatin ada hal. Tak leh nak hang out hari neh. Tak kan nak keluar berdua? Tak best la kan? Hurmm.. Tak pa la. Aku ikut ja. Lagipon cuti masih panjang :)

So sekarang, tengah tunggu Pakcik/Abang Streamyx datang rumah setting wifi kat rumah aku. Dari dulu lagi masalah. Tension aku!

p/s : aku dah start rasa boring yang melampau. hahaha. nak tidurrrrrr ja la pasneh :)

tak sabar!

lalala. riang ria berada di rumah

Assalammualaikum! :)

Hello semua. Selamat malam! Mood tengah baik sangat-sangat sebab ada kat rumah sekarang neh. Walaupun sekejap, sebab lepas neh nak kena pegi USM balik. Ada kem. Hurm. Hahaha. Bajet ja. Padahal, eksaited ja nak pegi kem neh. Eheheh :p

Tadi waktu kemas barang nak balik, tiba-tiba rasa sedih. Hahaha. Mula nak bermelankolik pulak emosi neh. Dah la semalam buat post psiko, pastu bila orang nak baca, tak bagi. Whatthe..?? Gila hapa? Kalau tak mau orang baca jangan la tulis kat blog. Gila betul! Hahaha.

Yang hari neh pulak, tiba-tiba jadi sedih happy sedih happy. Tengok post neh pon dah tau emosi aku tengah bercelaru. Actually, aku rindu USM la. Hahaha. Bukan USM sangat la. Tapi orang yang ada kat USM. Hahaha. Tak pasal kan? Pada masa yang sama jugak, aku nak balik rumah. Ahh, sudah. dia start nak buat split personality pulak. Makin parah aku neh.

Tak sabar la nak tunggu esok! Nak hang out dengan kawan-kawan rumah pulak! Oh yeah! Tak sedaq diri tengah pokai. Ehehe :p Tak kira, tak kira! Nak keluaq jugak! Sebab rasa macam boleh jadi gila kalau biaq aku macam neh. Hahaha. Entry pon dah bercampur-baur. Dan aku pon tak tau motif entry neh. Hahaha

p/s: rindu..... :(

Monday, May 2, 2011

Menangis bila sedih tu normal kan?

:'(

Assalammualaikum...

Aku tak tau apasal dengan aku malam neh. Aku tak patut sedih sebab neh. Aku tak da kena-mengena dengan benda neh,dengan dia. Aku tak patut marah sebab neh. Aku tak patut....hurm.. Serius aku blur. Rasa lonely gila. Selamat esok malam dah nak balik rumah. Kalau stay kat sini lagi, aku tak tau la jadi apa kat aku.

Tadi, aku mesej roomate aku. Tiba-tiba time mesej dia tu, aku menangis. Beria menangis macam ada orang mati ja. Sampai tak boleh nak makan padahal time tu lapaq gila. Siap beli nasi sampai 2 bungkus. Sekarang satu pon tak habes :(

Lepas tu, bila dengaq lagu pon boleh nangis? Someone! Could you please explain what the hell on earth happen to me right now? Argh! Bengang kat diri sendiri. Sudah-sudah la tu Marlina. Sedaq diri sikit. Tak perlu nak sedih kat benda yang tak perlu. Tak perlu nak sedih kat orang yang tak pernah pandang ang lebih dari seorang kawan. Dia kawan ang ja. Bukan lebih-lebih yang ang nak berperasaan lebih-lebih macam neh!

Lain kali, hati-hati sikit dengan hati sendiri. Kalau dah tau hati tu fragile, jangan cari pasal. Duduk diam-diam, jangan kacau orang. Nanti jadi macam neh la. Jangan buat-buat kuat padahal diri tu tak kuat mana pon. Nanti sorang-sorang jugak makan hati, nangis sampai bengkak mata-mata. Tak da orang nak kisah pon..

Sampai bila nak hidup macam neh? Control diri sikit. Jangan cepat leka kalau ada orang buat baik sikit. Jangan selalu bergantung kat orang. Yang penting! Jangan cepat perasan. Please la. Tolong la diri sendiri. Tak rasa penat ka selalu sangat down to the earth sebab benda-benda yang macam neh? Fikir la baik-baik..

Hmmm.. Ok! Sudah! Berhenti menangis sekarang! Sambung packing barang! Jangan buka lagu sedih-sedih! Cheer up! Jangan buang air mata kat benda yang tak perlu!

p/s: bila la nak stop dari jadi lemah bila melibatkan hati dan perasaan ?

Rahsia kasih sayang mengikut bulan-Mac

boring, tak tau nak buat apa. hahah

Assalammualaikum :)

Tau tak, tadi kan, dah boring tak tau nak buat apa, aku pergi la meronda-ronda dalam Facebook. Hahaha. Sangat-sangat tak thrill ok. Tapi ok la dari duduk merenung siling ja dalam bilik neh kan. Nak tidoq, baru bangun ja kot. Memang susah la nak lelap balik :)

Berbalik kepada ronda-ronda kat facebook, aku terjumpa satu gambar neh

kalau agak-agak tak nampak, boleh click kat gambar eh :)

Mula-mula jumpa gambar yang ala-ala macam neh dalam Facebook, aku macam tak layan sangat. Sebabnya, aku tak terjumpa yang bulan Mac punya,bulan lahir aku. Haha. Tengok bulan lain memang tak teringin la nak baca. Tadi first time jumpa yang Mac. Heheh. So, aku nak ulas sikit. Ehem! :p

1. Mudah menawan hati pasangannya.
Heheh. Sat-sat nak bangga. haha :D Seriously, aku tak leh nak ulas pasal benda neh. Kena tanya pasangan orang bulan Mac la kalau nak tau betol ka tak. Nak tanya kat pasangan aku pon tak boleh. Sebab tak da pasangan lagi. hahah. Sadis :')

2. Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
Hurm. Betul. Tapi kan, ada ka orang yang tak mau didampingi oleh pasangan masing-masing selalu kan? Mesti semua nak kan? So, aku rasa macam benda neh, keinginan semua orang la. Bukan sekadar yang lahir dalam bulan Mac ja :)

3. Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati.
Mesti la! Dah nama pon perempuan. Semua perempuan pemalu. Tambah-tambah kalau melibatkan isi hati. Kalau nak beri pendapat dan idea, neh aku tak malu. Nak suruh bercerita pon aku tak malu. Sampai ke subuh aku boleh bercerita. Hahaha :D

4. Sangat baik dalam menjaga perhubungan.
Umum! Sesiapa yang 'in a relationship' tak kisah la relationship apa pon kan mesti la sentiasa jaga relationship depa tu. kan kan kan? Sangat baik? Hmmm, sangat betul! Haha. Aku maybe seorang yang terburu-buru time nak start relationship. But once dah 'in a relationship' serius aku jaga elok-elok hubungan tu. Tak kisah la starting relationship macam mana pon. Tapi semua failed jugak! Padahal dah jaga sangat-sangat baik dah! Hahaha. Tak da jodoh la tu :)

5. Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
Jujurnya, memang susah. Tapi tak mustahil. Hahaha. Lama-lama, lupa juga. Time will heal everything :) Bila dah lama-lama neh, teringat tu masih ada, tapi teringat yang lintas kat kepala ja. Lansung tak da kesan kat hati pon. Walaupun memang dulu cinta separuh mati kat dia. Hahah. Satu kelegaan tau bila dah lepas fasa neh :)

6. Perasaan yang cemburu yang minima.
Hahaha. Part neh tak leh blah sikit. Sebab betul! Aku selalu ja buat-buat cemburu. Motif? Cari pasal nak merajuk. Huahahaha. Padahal, sikit tak cemburu pon! Tapi, minima tak bermaksud tak akan ada lansung ok? Cuma sikit ja. Selalu sangat fikir positif. Boy sendiri rapat, keluar berdua dengan perempuan pon boleh terima lagi, bodoh kan? Hahah :p

7. Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
*tutup muka* Malu! Hahaha. Gedik tiba-tiba. Hmm, betul la kot neh. Hahaha. Cenderung untuk manja dengan orang yang rapat dengan aku. Even dengan roomate pon kadang-kadang merengek tak tentu pasal. Haha. Arwah abahwan aku pon panggil aku manja instead of using my own name. Hurm. Rindu dia :( Kalau dengan pasangan, hahaha, manja kottt. Malas la nak mengaku :p Tapi part ingin dimanjai tu kan, ada orang yang tak mau ka? Semua nak kan? Hahaha. Bukan orang lahir bulan Mac ja :p

8. Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras.
Dush! Tepat kena kat batang hidung sendiri. Hahaha. Kadang-kadang tu, memang tak waras! Kalau lelaki tu pembunuh pon, aku boleh terima dia as long as dia layan aku baik. Haha. Gila! Jangan time nak pilih husband, aku buat macam neh sudahh. Hahah. Neh jugak reason kenapa aku single sampai sekarang. Sebab aku rasa macam kalau aku pilih, aku takut aku buat salah lagi. Hahah. Paranoid :)

9. Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.
Ermmm. Aku tak paham sebenarnya ayat neh. Hahaha. Kalau ayat neh maksudkan aku nak partner aku suka buat suprise, romantik, tau time aku bad mood, pandai layan kalau mood aku swing etc sebagai keistimewaan, betul la tu. Memang aku nak pon semua keistimewaan neh. Hahaha :)

10. Suka menuduh melulu tanpa usul periksa.
Tipu tipu tipu! Hahaha. Aku bukan tuduh melulu. Aku just cakap ja apa yang terlintas kat otak aku neh. Hahaha. Bukan tuduh ok. Kalau ada good explanation, aku ok ja. Tak da nya nak lanjutkan isu tu. Lain la, kalau tiba-tiba gagap nak menjawab kan. Memang something wrong somewhere la. Sekali lagi ditegaskan, bukan menuduh ok? :)

11. Berprasangka terhadap pasangan.
Mak aku sendiri yang suruh buat macam neh. Dia cakap lebih kurang macam neh la:

''Kakak, nanti kalau dah kawen, jangan percaya 100% dekat husband kakak tu. Mak bukan nak ajar benda tak baik, tapi benda neh penting. Kita tak tau benda yang bakal terjadi. So, prepare diri sendiri sebelum diri sendiri yang merana''

Tengok! Aku kena ikut cakap mak! Haha. Lagipun berprasangka bukan bermaksud yang buruk ja. Boleh ja berprasangka baik. Eheheh :)
*actually, mak aku pon lahir bulan Mac jugak. hahah :p*

12. Pasangan Ideal : Lahir dalam bulan 1,5,10,12.
Haaaa.. yang lahir bulan lain tu, jangan la frust. Huahaha. Ayat bajet hot. Eheh! Bagi aku, benda neh tak betol sangat pon. Semua bergantung kat jodoh gak. Serius tak pernah terfikir pon nak reject orang yang lahir selain dari bulan-bulan yang tertera di atas. Huahaha :D

13. Kebanyakkan orang Eropah lahir dalam bulan ini.
Erk? Orang Malaysia pon banyak hapa. haha :)

Ok! Dah habis memuji dan mengutuk diri sendiri. Hahaha. Tapi boring tak hilang-hilang pon. Hahah. Failed!

p/s: kadang-kadang susah kan nak reject benda yang kita nak sangat-sangat tapi benda tu akan buat orang lain sedih kalau kita terima :(