stalker!hahaha

Monday, May 2, 2011

Rahsia kasih sayang mengikut bulan-Mac

boring, tak tau nak buat apa. hahah

Assalammualaikum :)

Tau tak, tadi kan, dah boring tak tau nak buat apa, aku pergi la meronda-ronda dalam Facebook. Hahaha. Sangat-sangat tak thrill ok. Tapi ok la dari duduk merenung siling ja dalam bilik neh kan. Nak tidoq, baru bangun ja kot. Memang susah la nak lelap balik :)

Berbalik kepada ronda-ronda kat facebook, aku terjumpa satu gambar neh

kalau agak-agak tak nampak, boleh click kat gambar eh :)

Mula-mula jumpa gambar yang ala-ala macam neh dalam Facebook, aku macam tak layan sangat. Sebabnya, aku tak terjumpa yang bulan Mac punya,bulan lahir aku. Haha. Tengok bulan lain memang tak teringin la nak baca. Tadi first time jumpa yang Mac. Heheh. So, aku nak ulas sikit. Ehem! :p

1. Mudah menawan hati pasangannya.
Heheh. Sat-sat nak bangga. haha :D Seriously, aku tak leh nak ulas pasal benda neh. Kena tanya pasangan orang bulan Mac la kalau nak tau betol ka tak. Nak tanya kat pasangan aku pon tak boleh. Sebab tak da pasangan lagi. hahah. Sadis :')

2. Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
Hurm. Betul. Tapi kan, ada ka orang yang tak mau didampingi oleh pasangan masing-masing selalu kan? Mesti semua nak kan? So, aku rasa macam benda neh, keinginan semua orang la. Bukan sekadar yang lahir dalam bulan Mac ja :)

3. Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati.
Mesti la! Dah nama pon perempuan. Semua perempuan pemalu. Tambah-tambah kalau melibatkan isi hati. Kalau nak beri pendapat dan idea, neh aku tak malu. Nak suruh bercerita pon aku tak malu. Sampai ke subuh aku boleh bercerita. Hahaha :D

4. Sangat baik dalam menjaga perhubungan.
Umum! Sesiapa yang 'in a relationship' tak kisah la relationship apa pon kan mesti la sentiasa jaga relationship depa tu. kan kan kan? Sangat baik? Hmmm, sangat betul! Haha. Aku maybe seorang yang terburu-buru time nak start relationship. But once dah 'in a relationship' serius aku jaga elok-elok hubungan tu. Tak kisah la starting relationship macam mana pon. Tapi semua failed jugak! Padahal dah jaga sangat-sangat baik dah! Hahaha. Tak da jodoh la tu :)

5. Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
Jujurnya, memang susah. Tapi tak mustahil. Hahaha. Lama-lama, lupa juga. Time will heal everything :) Bila dah lama-lama neh, teringat tu masih ada, tapi teringat yang lintas kat kepala ja. Lansung tak da kesan kat hati pon. Walaupun memang dulu cinta separuh mati kat dia. Hahah. Satu kelegaan tau bila dah lepas fasa neh :)

6. Perasaan yang cemburu yang minima.
Hahaha. Part neh tak leh blah sikit. Sebab betul! Aku selalu ja buat-buat cemburu. Motif? Cari pasal nak merajuk. Huahahaha. Padahal, sikit tak cemburu pon! Tapi, minima tak bermaksud tak akan ada lansung ok? Cuma sikit ja. Selalu sangat fikir positif. Boy sendiri rapat, keluar berdua dengan perempuan pon boleh terima lagi, bodoh kan? Hahah :p

7. Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
*tutup muka* Malu! Hahaha. Gedik tiba-tiba. Hmm, betul la kot neh. Hahaha. Cenderung untuk manja dengan orang yang rapat dengan aku. Even dengan roomate pon kadang-kadang merengek tak tentu pasal. Haha. Arwah abahwan aku pon panggil aku manja instead of using my own name. Hurm. Rindu dia :( Kalau dengan pasangan, hahaha, manja kottt. Malas la nak mengaku :p Tapi part ingin dimanjai tu kan, ada orang yang tak mau ka? Semua nak kan? Hahaha. Bukan orang lahir bulan Mac ja :p

8. Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras.
Dush! Tepat kena kat batang hidung sendiri. Hahaha. Kadang-kadang tu, memang tak waras! Kalau lelaki tu pembunuh pon, aku boleh terima dia as long as dia layan aku baik. Haha. Gila! Jangan time nak pilih husband, aku buat macam neh sudahh. Hahah. Neh jugak reason kenapa aku single sampai sekarang. Sebab aku rasa macam kalau aku pilih, aku takut aku buat salah lagi. Hahah. Paranoid :)

9. Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.
Ermmm. Aku tak paham sebenarnya ayat neh. Hahaha. Kalau ayat neh maksudkan aku nak partner aku suka buat suprise, romantik, tau time aku bad mood, pandai layan kalau mood aku swing etc sebagai keistimewaan, betul la tu. Memang aku nak pon semua keistimewaan neh. Hahaha :)

10. Suka menuduh melulu tanpa usul periksa.
Tipu tipu tipu! Hahaha. Aku bukan tuduh melulu. Aku just cakap ja apa yang terlintas kat otak aku neh. Hahaha. Bukan tuduh ok. Kalau ada good explanation, aku ok ja. Tak da nya nak lanjutkan isu tu. Lain la, kalau tiba-tiba gagap nak menjawab kan. Memang something wrong somewhere la. Sekali lagi ditegaskan, bukan menuduh ok? :)

11. Berprasangka terhadap pasangan.
Mak aku sendiri yang suruh buat macam neh. Dia cakap lebih kurang macam neh la:

''Kakak, nanti kalau dah kawen, jangan percaya 100% dekat husband kakak tu. Mak bukan nak ajar benda tak baik, tapi benda neh penting. Kita tak tau benda yang bakal terjadi. So, prepare diri sendiri sebelum diri sendiri yang merana''

Tengok! Aku kena ikut cakap mak! Haha. Lagipun berprasangka bukan bermaksud yang buruk ja. Boleh ja berprasangka baik. Eheheh :)
*actually, mak aku pon lahir bulan Mac jugak. hahah :p*

12. Pasangan Ideal : Lahir dalam bulan 1,5,10,12.
Haaaa.. yang lahir bulan lain tu, jangan la frust. Huahaha. Ayat bajet hot. Eheh! Bagi aku, benda neh tak betol sangat pon. Semua bergantung kat jodoh gak. Serius tak pernah terfikir pon nak reject orang yang lahir selain dari bulan-bulan yang tertera di atas. Huahaha :D

13. Kebanyakkan orang Eropah lahir dalam bulan ini.
Erk? Orang Malaysia pon banyak hapa. haha :)

Ok! Dah habis memuji dan mengutuk diri sendiri. Hahaha. Tapi boring tak hilang-hilang pon. Hahah. Failed!

p/s: kadang-kadang susah kan nak reject benda yang kita nak sangat-sangat tapi benda tu akan buat orang lain sedih kalau kita terima :(



3 comments:

IkmalHisyam said...

xdak keja......

Marlina :) said...

memang pon! :p

Nasuha said...

haha! comel!

post menarik.. oh ^_^
-bulan mac jgak~