stalker!hahaha

Sunday, May 8, 2011

Rumit la jadi perempuan =,=''

penat sebab baru habis shopping...
Assalammualaikum :)

Mood baik walaupun penat. Hahaha. Mana boleh tak baik. Baru beli shawl baru 3 helai. hahah. 3 lagi? Hari tu 3 lens. Sekarang 3 helai shawl baru! Aaaaa. Tak sabar nak pakai. 2 lagi lens yang tempah tu pon tak pegi amek lagi. Oh! duit lagi!

yang paling atas tu kaler greyhitam, pastu pink dan purple! semua pashmina! :)

Lepas tu, facial cleanser pon dah habis tadi. Beli baru lagi. Baru minggu lepas beli shampoo,conditioner dengan shower gel! Eyeliner dark brown pon dah habis. Aku dah la tak suka pakai eyeliner hitam. Nanti nampak macam mata burung hantu ja. Kena beli lagi! Haiyaaa.. duit lagi....

Belum masuk cerita private stuff lain yang kena beli tiap-tiap bulan. Hahaha. Baru sedaq rupanya rumit la jadi perempuan neh. Banyak barang sangat. Kang kalau tak jaga semua benda neh, mula la suami/boyfriend complain. Pastu pasang scandal baru. Hadoiii..

Tapi kalau nak jaga pulak, rumit macam neh la. Neh belum masuk cerita baju dan seluar yang kalau boleh semua kaler dia nak ada, kasut dan beg yang tak pernah cukup satu, inner tudung yang kaler-kaler kalah kaler pelangi, segala keronsang dan aksesori tudung punyala banyak sampai boleh bukak kedai, cream muka, lip balm, perfume, blablabla. Kalau nak suruh aku list out semua benda yang normally perempuan guna, sampai ke subuh esok tak habis lagi menaip. Hahaha.

Neh baru luaran. Yang part dalam-dalam tak kira lagi. Rumit kan? Kadang-kadang, aku macam malas ja nak amik kisah pasal semua neh. Tapi tu la, tak kan nak comot, sememeh ja setiap masa kan? Perempuan kan naluri dia nak cantik-cantik ja. Hurm, nak wat macam mana kan. Dah memang diciptakan macam neh. Eheheh :)

Bagi perempuan yang tak detail sangat macam aku neh pon, aku dah rasa macam expense aku every month agak tinggi la. Tak tau la macam mana perempuan yang sangat-sangat menjaga penampilan diri. Berapa agaknya eh depa habiskan duit? Hahaha. Tak tau la. So, lelaki-lelaki di luar sana, jangan la selalu complain-complain sangat. Rumit tau jadi perempuan. Kalau rasa nak wife/girlfriend hampa sentiasa berada dalam keadaan yang tiptop, hulur-hulur duit la samaaa... Hahahahah :p

p/s: tiba-tiba baru sedar yang aku patut cari husband yang berkerjaya gempak. baru senang hidup. huahahahah :p

6 comments:

ainina said...

HAHA! banyak belanja youu

fyqa said...

normal la gurlz abehkan duit.
tp eh? marlyn..every week ang shopping.haha.
sgop ka nk thn mcm tuh smpai bln9 neh? hehehek.

HaNa HoNeY said...

haha..same la kite
mggu neyh bli syampu la pe la
mggu depan de jer yg kne bli lagi
kne2 plak time2 tuh semua benda pakat nak beh
lagi laaa...
hahaha

Marlina :) said...

ainina: terpaksa byk you. i neh cepat rambang mata..
auwww :p

Marlina :) said...

pikah : heheh. rasa mcm xsempat ja. hahaha.. habes lah wei. kena reja la mcm neh! :)

Marlina :) said...

hana: kan kan kan? mmg byk habes duet jadik pompuan neh1 hurmm..