stalker!hahaha

Tuesday, May 24, 2011

Soroton hari pertama, cuti bermula :)

lalalala... home sweet home :D
Assalammualaikum!

Saya sangat gembira hari neh. Hahaha. Hari neh jugak tak nak cakap pasal penat, tak larat, tensen dan sebagainya. Sebab memang hari neh mood sangat-sangat baik. Ehemmm..

Oh ya. Lupa nak cakap yang jangan tanya pasal result kat aku. Sebab sampai ke saat ini, aku tak check lagi result. Harap maklum. Dan aku bercadang nak check result bila pengumuman raya keluaq kat TV. Hahah.. Yeah. I'm serious here. Tak main-main. So, sila jangan tanya pasal result dekat aku. From now on! Hahaha :D

Cuti aku baru saja bermula. Tapi tak lama pun, sebab nak kerja pulak lepas neh. So, cuti tak cuti sangat la. So, demi tak mensia-siakan cuti aku, aku bangun awal tau hari neh. Pagi-pagi buta dah bangun. Oh, aku sangat kagum dengan diri sendiri pagi tadi. Bukan senang tau Nurul Marlina binti Mohd Salleh nak bangun awal pagi di hari cuti. Satu tepukan gemuruh untuk diri sendiri!! :D

Pastu kan, tolong-tolong mak sikit. Eh, tolong banyak! hahaha. Bertanya khabar kat kuceng. Semalam tak sempat tanya sebab sampai rumah terus masuk bilik. Lepak kat katil sampai tertido. Pastu aku online. Ehehe. Bukak youtube. Tengok tutorial cara nak pakai shawl. Hahah. Gila! Kena kutuk dengan mak semalam sebab pakai shawl serebeh macam orang gila. Tu yang pagi tadi semangat ja jelajah youtube carik ilham nak pakai shawl. Hahaha :)

Pastu, bila petang sikit, pergi melawat adik manja kat UiTM Seberang Perai. Cait punya budak. Hahahah. UiTM tu dengan rumah aku macam jiran ja kot. Tu pon, time kami pegi tengok dia kan, boleh dia tayang muka macam asam kecut dengan suara yang ala-ala baby nak nangis dah. Hahah. Kesian tu kesian la. Tapi nak tergelak pon ada gak. Baru dua hari masuk situ, kena buli sikit, dah nak nangis segala bagai. Tapi aku paham la. Aku tak leh comparekan aku dengan dia. Dia mana pernah kena orentasi lagi. Aku neh dah jemu. Dari form 1, form 2, form 4, PLKN, Matriks dan USM. Sampai dah muak la dengan orentasi neh. Macam dah tak thrill dah. Hahah. Riak sat :p

nampak tak muka adik manja aku neh? haha

Pastu pergi makan laksa dengan mak. Neh kalau cakap kat adik aku, mau dia meraung nak ikot. Ehehe. Oleh itu, aku sebagai kakak yang baik tak report la kat adik aku. Tapi seronok ja lepak dengan mak aku tadi. Berdua :) Rasa macam sweet sangat. Sembang-sembang. Kongsi air. Yela, anak-beranak jenis tak minum banyak. rugi la kalau order 2 air. Sweet kan? Ahaha :p

Dalam dok sweet tu, mak aku dok try nak korek rahsia aku. Hahaha. Serius mak aku licik. Cess.. Patot la aku licik jugak. Genetik la neh! Hahaha. Dia suspect aku ada balak baru skang. Huahaha. Aku cakap ja straight. Balak tak da lagi la mak. Skandal ada la. Huahaha. Dia senyum ja. Green light :) Ahahaha.

haha. ya ya, aku tau aku hodoh time neh. nak tunjuk muka mak aku dengan aku ja la.. padan muka adik aku gambar dia half ja. huahah :p

p/s: dulu waktu aku bercinta masa zaman sekolah, mak aku pernah larang. dia cakap, kalau dah sampai masa yang sesuai, mak tak kan larang aih ber'kawan' macam neh. aku rasa la kan, dah sampai kot masa yang sesuai tu. ahaha :p


2 comments:

de FiZLe said...

ada can la myanmar mcm nie... keh3...

Marlina :) said...

abang hafizzzzz... eeeiii...