stalker!hahaha

Sunday, August 28, 2011

Nostalgia Zaman Tadika

sedeh sebab gambar semua dah tak da sebab terbakar. sob sob :'(

Assalammualaikum !

Hoi! Heheh. Lately, tiba-tiba aku rasa macam penggunaan istilah 'hoi' macam best ja. Ketagih ja nak guna. Hehehe. Selalu ja dok hoi hoi Si Buncet. Hahahahaha. Rasa macam rock tak rock ja. Ganster :) Ehehehe

Ok. Berbalik kepada tajuk entry. Tiba-tiba ja tau aku teringat pasal zaman tadika aku. Zaman hingusan :) Neh semua sebab cousin aku la, Fatin. Hari tu, macam mana ntah terbukak hati nak usha blog dia. Tiba-tiba dekat part about me dia tu, aku ternampak dia cerita pasal aku. Sumpah aku terharu! Dia tulis macam neh :

"masa tadika dulu aku selalu berebut buaian waktu rehat . tapi sebab cousin aku ketua darjah aku selalu dapat main buaian tak payah berebut . syookk oouu . "

Cousin yang kat atas neh refer kepada aku la. Hehehe. Kalau hampa jadi aku, agak-agak hampa terharu dak? Terharu kan? Kan kan kan? Eheheh. Dia buat aku teringat balek kenangan lalu laa... Dulu aku ketua tadika tau! Jangan buat maen. Kecik-kecik dah otai ok. Hahah. Aku tak sure la macam mana aku dilantik. Maybe sebab aku comel kot dulu. Sebab tu cikgu pilih aku. Kahkahkah :D

Aku ingat lagi, dulu kan pagi-pagi bila sampai tadika, aku kena pegi ofis dulu. Amek Buku Rekod Kehadiran kat ofis. Terkedek-kedek naek tangga sebab ofis kat tingkat atas. Aku rasa mesti aku comel gila dulu sebab bebudak besar selalu ja kaco aku ondaway nak naek tangga tu. Yela, dengan rambut ikat dua, pakai reben kaler merah, mata besar macam ikan, alololo, rasa macam comel ja. Heheh. Pastu kena bagi kat cikgu tadika. Pastu kan, kalo cikgu tak da sebab pegi meeting kan, aku la kena jaga tadika tu. Ehehe. Tau tak aku buat apa kalau aku jumpak orang bising? Aku CUBIT sampai keluar isi. Kehkehkeh. Garang nak mati aku dulu.

Bestfren aku time tadika neh ada dua orang. Cousin aku neh(Fatin) dengan Syahida. Kami panggel dia Syida. Depa dua ja aku tak pernah cubit. Jaga kawan la kononnya. Berat sebelah. Hahah. Memang pon! Kesah apa aku. Lagipon, tak da nya mak bapak kengkawan aku mai serang mak aku sebab aku cubit anak depa. Heheh. Tu yang dok buat selalu tu :p

Pastu, ada lagi kebaekkan jadi ketua tadika neh. Sebabnya, aku yang pegang kunci taman permainan kami. So, bila mai time rehat ja, kami boleh pegi maen kat taman tu. Kami dulu suka berebut nak men buaian. Tapi aku dengan cousin aku tak payah berebut pon. Sebab aku yang bukak kunci. So, orang pertama yang akan masuk mesti la aku! And lepas boleh masuk ja, aku akan pecut pegi kat tempat buaian dan jaga dua buaian siap-siap. Satu aku nak men, satu cousin aku punya. Buaian ada tiga ja. Nampak tak kuasa veto aku dulu? Bila dah puas main baru aku bagi buaian tu kat orang laen. Huahaha :D

Lagi, cerita pasal puzzle. Time tadika, aku suka gila maen puzzle. Alaaa, benda yang susun-susun tu. Aku selalu menang kalo maen benda neh. Sebab tu aku suka maen. Hahah. Sampai sekarang aku ingat kot. Nostalgia gila. Maen masak-masak dalam tadika. Sebab tadika tu ada pondok semua. Nyanyi ramai-ramai, makan ramai-ramai, tido pon ramai-ramai. Heheheh. Comel ja aku rasa kami semua dulu. Hahahaha...


Aku dan fatin. Dah besaq gajah dah pon sekarang. Dulu comel comel ja. Hahaha


p/s : rindunya zaman kecik kecik dulu...

Friday, August 26, 2011

Newbie :)

sementara menunggu waktu bersahur :D
Assalammualaikum!

Perut dah lapar tapi malas nak sahur lagi. Heheh. Just nak cerita sikit ja. Sekarang aku dah pandai buat header blog! Tengok header aku. Comel kan? Heheh. Pastu aku gak design header untuk beberapa blog lain. Macam nak test bakat la. Hehe. Antaranya ialah,


Header pertama yang aku design. Heee~



Header blog sendiri. Promote promote. Hahah :D


Header blog si buncet gemuk liat bangun pagi


Dia cakap macam Gothic Style. So, aku tukar dengan yang bawah neh.


Hope dia suka. Ehehe :)

Tak sangka aku pandai jugak buat header neh! Ehehe. Nak bangga sat. Sapa-sapa nak mintak tolong buatkan header, boleh ja. Sementara mood masih ada. Heheh :D

Di kesempatan ini juga aku nak ucapkan selamat datang ke dunia berblogging Si Buncet. Thanks sebab first entry dah dedicated dekat insan yang tak seberapa neh. Ehemmm.. Heheh. Semoga terus rajin menulis eh. Jangan asyik layan blog MR K ja. Dia tu dah la suka kutuk perempuan. Nanti berjangkit pulak perangai. Jenuh aku nak tapis kutukan. Hahahah.

p/s : raya lagi 4 hari? baru perasan. hahah

Wednesday, August 24, 2011

Menyesal

tengah berfikir =,=''

Assalammualaikum :)

Dah nak raya kan? Berapa hari ja lagi. Semua dok sebok-sebok buah kueh raya semua, baju raya, shawl raya. Eh? Aku tak beli shawl raya lagi! Haiyoo. Ok2. Actually, aku tak nak cakap pasal raya pon. Aku tengah menyesal neh...

Pernah tak hampa semua rasa menyesal lepas buat sesuatu? Tipu la kalau tak pernah. Manusia memang selalu macam neh. Suka bertindak ikut perasaan bukan ikut akal. Last-last baru nak pikir balik. Haisyhh. Aku tengah cakap kat diri sendiri neh. Yang laen jangan terasa lak.

Ceritanya macam neh, ada seorang perempuan neh. Kami berkenalan sebab 'sesuatu'. Aku tak pernah jumpa dia pon. Tapi biasa la kan, sekarang zaman dah canggih. Kami 'jumpa' melalui Facebook. Dia inbox aku mengenai something yang aku rasa boleh mencabar kesabaran aku di bulan Ramadhan neh. Tapi tak pa. Aku layan ok ja. Balas pon berlapik ja. Tapi dia terus-terusan mengasak aku dengan benda yang boleh buat kesabaran aku tinggal senipis kulit bawang. And of course, last sekali.. BOOMM! Aku meletup jugak la. Meletup cara aku la. Haha. Aku bukan reti sangat pon nak fire orang neh.

And guess what, sekarang aku rasa menyesal pulak. Rasa bersalah pon ada. Aku rasa macam aku salah sebab melayan. Aku sepatutnya abaikan mesej tu. Buat macam tak pernah dapat. Tapi biasalah, perempuan neh kekadang dia nak tau semua benda kan. Tu yang aku balas sebab mesej dia tu macam nak bagitau ada benda yang aku tak tau tapi dia tau. Err.. paham tak apa yang cuba aku sampaikan neh? Haha.

Tapi serius la, aku menyesal sekarang. Aku kalau boleh nak tolong dia. Banyak benda yang aku beralah sebab rasa macam aku patut tolong dia. Tapi dia yang paksa aku buat macam neh, dan hasilnya, aku tak rasa macam aku menang pon. Aku still rasa bersalah sebab maybe time neh dia sedih, dia susah, aku buat macam neh. Tapi nanti camna kalau aku susah pulak? Memang la aku tak buat apa-apa pon. Aku just balas balik mesej dia ja. Tapi aku takut benda yang aku cakap tu menyakitkan hati. Aku yang lebih tua dari dia sepatutnya lebih matang. Tak perlu nak ikut cara dia. Aku hanya perlu sabar sikit ja pon.

Tak pa la. Benda dah jadi. Lesson untuk aku jugak. Tingkatkan lagi kesabaran dalam diri. Hurmm.. sorry. Seriusly aku nak mintak maaf sangat. Sincerely.. Aku buat macam tu tanpa fikir betol-betol. Aku rasa macam nak lepas geram ja tanpa pikir langsung situasi yang dia hadapi.. Maaf.

p/s: aku tulis dengan harapan dia baca walaupon aku tak pasti dia baca ka tak.

Sunday, August 21, 2011

Twenty :)

permulaan :)

Assalammualaikum!

Selamat Hari Lahir yang ke-20
Ahmad Azmer bin Meerasa
:D

Sorry. Tak da kek. Tak da suprise yang gempak-gempak. Tak da hadiah hebat-hebat. Boleh spend time ja, belanja makan, bagi key chain, ajar buat bintang, karaoke, eh? banyak jugak eh benda kita buat. Hahah.

Thanks for everything dear. Errr...tiba-tiba wordless. Hoho. Segan nak tulis. Kindly check your inbox eh. Ahahahah :p

p/s: next year kita buat lagi gempak-gempak eh :)

Tuesday, August 16, 2011

relaxed :)

Assalammualaikum!

Hey hey! Mood terlebih relax hari neh. Hahah. Semalam dah dapat ubat. Lepak tepi pantai. Bersembang pasal semua benda. Bercakap pasal semua benda. Semua. Rahsia besar, rahsia kecik. Dah tak jadi rahsia. Dari sakit kepala macam nak meletup sebab pikir pasal masalah, tiba-tiba boleh hilang. Dari otak serabut, semak, sekarang dah lapang, lega :)

Betul orang cakap, kadang-kadang, sesuatu benda tu perlu diluahkan. Jangan simpan sorang-sorang. Barulah beban tu tak terasa berat sangat. Kan? Hahaha. Terapi yang sangat simple. Just bercerita. Bercerita kepada yang ikhlas nak mendengar. Tak perlu nak nasihat, tak perlu bercakap. Mendengar sahaja sudah lebih dari cukup :)

Terima kasih. Tiba-tiba terasa wujud rumah kedua pulak. Hahah. Selalunya, kalau serabut, terapi paling senang, balik rumah, tengok rumah, tengok family, tengok kucing, masalah hilang :)

Sekarang, boleh consider lepak tepi pantai untuk buang masalah kalau rasa-rasa macam tak boleh balik rumah. Eheheh. Lepas geram/stress/tekanan. Tiba-tiba rasa bangga stay dekat penang yang banyak pantai. Eh? Dah keluaq topik. Hahah

p/s : terima kasih lagi sekali :)

Monday, August 15, 2011

Emosi

pening. serabut

Assalammualaikum :|

Hai. Hari ini baru aku sedar yang aku neh sebenarnya pandai nak emo jugak. Rasa macam banyak benda yang aku buat ikot emosi ja hari ini. Ye la. Jeles kot tengok orang lain senang-senang ja nak marah, nak merajuk, nak sentap. Nak buat macam tu jugakk! Boleh?

Serabut. Sangat-sangat. Ingat best ka waktu cuti pon tak boleh spend time kat rumah? Puasa kat hostel padahal kawan lain sedap-sedap ja berpuasa kat rumah. Kena pujuk mak yang rasa-rasa macam tengah merajuk dengan aku. Kesian kat adik sebab asyik ajak shopping tapi aku tak balik rumah sebab takut. Rasa macam benda banyak tak settle lagi padahal cuti tak lama dah. Habes cuti raya awal. Kerja pulak habes lambat. Preparation untuk next sem=zero. Pointer teruk. Nak pikir study. Bukak semester, aktiviti lagi pack dari sekarang(yang neh rela hati pack kan jadual sendiri)Bila aku nak rest? Penat kot. Nak balik rumah. Rasa macam kat rumah semua serabut boleh hilang. Kan?

Kawan-kawan, kalau rasa hampa nak tacing/merajuk/marah kat aku. Buat la. Buat. Serius hampa boleh buat. Tapi aku pon boleh buat jugak. Buat bodo. Aku nak jaga hati sendiri pulak la sekarang. Penat la asyik fikir pasal orang lain ja. Aku dah cuba sebaik mungkin kot nak jaga hati semua pihak. Dah sebaik mungkin. Tapi dah hampa nak terasa jugak. Tak pa. Go ahead. Sorry kalau statement kasar. Tapi aku tak tulis benda neh untuk semua orang. Hanya untuk orang tertentu ja. Sebab ada lagi kawan aku yang boleh faham aku. Thanks :)

Eh, mood dah ok. Haha. Neh yang best bila tulis blog neh. Haha. Ka aku neh memang jenis cepat sejuk? Hahah. Ntahpapa. Waaaa.. nak mengamuk jugak! Nak emo! Hahah :p

p/s: menangis kadang-kadang penawar yang baik kan? haha :')

Kisah Dongeng

currently addicted to this song :)

Macam lama tak tulis belog. Ahaha. Kali neh malas nak cakap banyak. Just nak cakap pasal lagu neh. Mula-mula suka dengar melodi ja. Search lirik. Lirik dia best kot. Ahaha. Sedih pon ada gak. Tapi aku layan ja :)

Kisah Dongeng (Stacy)

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sendu
Dalam waktu hiba
Kuharapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sendu
Dalam waktu hiba
Kuharapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

p/s: harap-harap kisah aku bukan kisah dongeng :)



Wednesday, August 3, 2011

Perempuan dengan 'insecure' nya

selamat menjalani ibadah puasa semua :)

Hari kedua berpuasa. Komen? No komen. Errr... Rasa macam tak puasa ja. Hahahaha. Ok, sudah. Tak nak intro panjang berjela. Bukan nak cakap pasal puasa pon. Aku just nak cakap pasal perempuan. Ehehe. Lebih kepada diri sendiri sebenarnya. Ye la, dah belog aku, mesti la cakap pasal aku. Logik kan? :)

Aku tak tau la benda neh jadi kat aku sorang or kat semua perempuan. Pernah tak rasa 'insecure'?Perasaan tak selamat. Tak selamat kat sini bukan bermaksud rasa macam bahaya nak kena culik/rogol/bunuh ka. No no no. Bukan macam tu. Tak selamat kat sini lebih kepada secara peribadi. Ehem. Tiba tiba rasa malu nak tulis pulak. Ahahaha.

Aku selalu rasa macam neh tau. Contoh yang paling utama la kan, pasal fizikal aku. Muka la senang cakap. Aku tak da la rasa aku cantik gila gila tapi kategori boleh tahan la jugak kot. Ehem. Kadang kadang bila keluar, jumpa perempuans yang lagi cantik, aku mula rasa macam rendah diri. Tambah tambah bila keluar dengan Si Buncet. Rasa macam aku tak cukup cantik ja. Takot dia usha perempuans lain la blablabla. Tengok, secara tak lansung aku rasa insecure dan tak percaya kat Si Buncet. Ahahah. Ntahpapa!

Neh tak termasuk perasaan insecure bila tengok ex-gf/member/cousin Si Buncet tiba tiba lagi cun dari aku. Hahaha. Memang rasa tak selamat. Bukan nak tuduh or cakap Si Buncet neh tak setia/kaki perempuan ka apa, tapi perasaan tu datang sendiri tau. Aku cemburu kot? Maybe. Hahaha. Bagi aku, aku tak kesah bf aku macam mana. Comot, selekeh, serebeh, serabai etc. Semua aku tak kesah. Tapi aku tak rasa lelaki semua nak gf dia jadi macam tu. Lelaki suka tengok benda cantik kan? Kan3? Neh pemikiran aku la. Hahaha.

Neh cakap pasal muka ja. Belum masuk bermacam-macam lagi insecure yang aku pernah rasa sampai membawa ke arah pergaduhan dan akhirnya... berpisah. Sebab tu kadang kadang, aku tak percaya sangat long distance relationship. Memang la nampak macam kurang kepercayaan. Tapi benda neh semua pernah terjadi kat aku kot. Dan mungkin juga aku letak kepercayaan yang tinggi dekat lelaki yang salah? Hahah. Takpa takpa. Pengalaman ja semua tu.

Berbalik kepada insecure, ntah la. Dah tak tau la nak tulis apa. Tadi stop sat sebab nak berbuka. Sekarang idea dah lari. Hahaha. Nanti nanti la aku cerita balik. Bye :)

p/s : thanks Si Buncet sebab hantar makanan tadi :)