stalker!hahaha

Monday, August 15, 2011

Emosi

pening. serabut

Assalammualaikum :|

Hai. Hari ini baru aku sedar yang aku neh sebenarnya pandai nak emo jugak. Rasa macam banyak benda yang aku buat ikot emosi ja hari ini. Ye la. Jeles kot tengok orang lain senang-senang ja nak marah, nak merajuk, nak sentap. Nak buat macam tu jugakk! Boleh?

Serabut. Sangat-sangat. Ingat best ka waktu cuti pon tak boleh spend time kat rumah? Puasa kat hostel padahal kawan lain sedap-sedap ja berpuasa kat rumah. Kena pujuk mak yang rasa-rasa macam tengah merajuk dengan aku. Kesian kat adik sebab asyik ajak shopping tapi aku tak balik rumah sebab takut. Rasa macam benda banyak tak settle lagi padahal cuti tak lama dah. Habes cuti raya awal. Kerja pulak habes lambat. Preparation untuk next sem=zero. Pointer teruk. Nak pikir study. Bukak semester, aktiviti lagi pack dari sekarang(yang neh rela hati pack kan jadual sendiri)Bila aku nak rest? Penat kot. Nak balik rumah. Rasa macam kat rumah semua serabut boleh hilang. Kan?

Kawan-kawan, kalau rasa hampa nak tacing/merajuk/marah kat aku. Buat la. Buat. Serius hampa boleh buat. Tapi aku pon boleh buat jugak. Buat bodo. Aku nak jaga hati sendiri pulak la sekarang. Penat la asyik fikir pasal orang lain ja. Aku dah cuba sebaik mungkin kot nak jaga hati semua pihak. Dah sebaik mungkin. Tapi dah hampa nak terasa jugak. Tak pa. Go ahead. Sorry kalau statement kasar. Tapi aku tak tulis benda neh untuk semua orang. Hanya untuk orang tertentu ja. Sebab ada lagi kawan aku yang boleh faham aku. Thanks :)

Eh, mood dah ok. Haha. Neh yang best bila tulis blog neh. Haha. Ka aku neh memang jenis cepat sejuk? Hahah. Ntahpapa. Waaaa.. nak mengamuk jugak! Nak emo! Hahah :p

p/s: menangis kadang-kadang penawar yang baik kan? haha :')

3 comments:

fatinshah said...

first komentar :). kita perlu emosi lebih2 terhadap org yg emosi lebih2 kat kita.padan muka dia!

Marlina :) said...

hahah. bagi tips. aku tau ang selalu buat macam neh. haha :p

fatinshah said...

org mcm ni hg kena jauhi sbb makin lama dok dekat makin sakit hati.menyesai buat kwn