stalker!hahaha

Sunday, August 28, 2011

Nostalgia Zaman Tadika

sedeh sebab gambar semua dah tak da sebab terbakar. sob sob :'(

Assalammualaikum !

Hoi! Heheh. Lately, tiba-tiba aku rasa macam penggunaan istilah 'hoi' macam best ja. Ketagih ja nak guna. Hehehe. Selalu ja dok hoi hoi Si Buncet. Hahahahaha. Rasa macam rock tak rock ja. Ganster :) Ehehehe

Ok. Berbalik kepada tajuk entry. Tiba-tiba ja tau aku teringat pasal zaman tadika aku. Zaman hingusan :) Neh semua sebab cousin aku la, Fatin. Hari tu, macam mana ntah terbukak hati nak usha blog dia. Tiba-tiba dekat part about me dia tu, aku ternampak dia cerita pasal aku. Sumpah aku terharu! Dia tulis macam neh :

"masa tadika dulu aku selalu berebut buaian waktu rehat . tapi sebab cousin aku ketua darjah aku selalu dapat main buaian tak payah berebut . syookk oouu . "

Cousin yang kat atas neh refer kepada aku la. Hehehe. Kalau hampa jadi aku, agak-agak hampa terharu dak? Terharu kan? Kan kan kan? Eheheh. Dia buat aku teringat balek kenangan lalu laa... Dulu aku ketua tadika tau! Jangan buat maen. Kecik-kecik dah otai ok. Hahah. Aku tak sure la macam mana aku dilantik. Maybe sebab aku comel kot dulu. Sebab tu cikgu pilih aku. Kahkahkah :D

Aku ingat lagi, dulu kan pagi-pagi bila sampai tadika, aku kena pegi ofis dulu. Amek Buku Rekod Kehadiran kat ofis. Terkedek-kedek naek tangga sebab ofis kat tingkat atas. Aku rasa mesti aku comel gila dulu sebab bebudak besar selalu ja kaco aku ondaway nak naek tangga tu. Yela, dengan rambut ikat dua, pakai reben kaler merah, mata besar macam ikan, alololo, rasa macam comel ja. Heheh. Pastu kena bagi kat cikgu tadika. Pastu kan, kalo cikgu tak da sebab pegi meeting kan, aku la kena jaga tadika tu. Ehehe. Tau tak aku buat apa kalau aku jumpak orang bising? Aku CUBIT sampai keluar isi. Kehkehkeh. Garang nak mati aku dulu.

Bestfren aku time tadika neh ada dua orang. Cousin aku neh(Fatin) dengan Syahida. Kami panggel dia Syida. Depa dua ja aku tak pernah cubit. Jaga kawan la kononnya. Berat sebelah. Hahah. Memang pon! Kesah apa aku. Lagipon, tak da nya mak bapak kengkawan aku mai serang mak aku sebab aku cubit anak depa. Heheh. Tu yang dok buat selalu tu :p

Pastu, ada lagi kebaekkan jadi ketua tadika neh. Sebabnya, aku yang pegang kunci taman permainan kami. So, bila mai time rehat ja, kami boleh pegi maen kat taman tu. Kami dulu suka berebut nak men buaian. Tapi aku dengan cousin aku tak payah berebut pon. Sebab aku yang bukak kunci. So, orang pertama yang akan masuk mesti la aku! And lepas boleh masuk ja, aku akan pecut pegi kat tempat buaian dan jaga dua buaian siap-siap. Satu aku nak men, satu cousin aku punya. Buaian ada tiga ja. Nampak tak kuasa veto aku dulu? Bila dah puas main baru aku bagi buaian tu kat orang laen. Huahaha :D

Lagi, cerita pasal puzzle. Time tadika, aku suka gila maen puzzle. Alaaa, benda yang susun-susun tu. Aku selalu menang kalo maen benda neh. Sebab tu aku suka maen. Hahah. Sampai sekarang aku ingat kot. Nostalgia gila. Maen masak-masak dalam tadika. Sebab tadika tu ada pondok semua. Nyanyi ramai-ramai, makan ramai-ramai, tido pon ramai-ramai. Heheheh. Comel ja aku rasa kami semua dulu. Hahahaha...


Aku dan fatin. Dah besaq gajah dah pon sekarang. Dulu comel comel ja. Hahaha


p/s : rindunya zaman kecik kecik dulu...

1 comment:

zezolla_atin said...

hahaha . serius teringat gila . tapi aku dah lupa la syida tu . lama gila kowt tak tengok dia . makin segak pa dia tu . hihi . zaman bila punya cita ni dok buat teringat time la ni . hahaha . btw nice weyh !